Stirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu: Luis Popa a fost mandatat să fie stăpânul gunoaielor din Gorj. Să vină cu soluții!

Discuții despre suspendarea activității gropii de gunoi de la Târgu-Jiu, au apărut în spațiul public. Șefii de la județ îi cer lui Marcel Romanescu să intervină, primarul Târgu-Jiului spune că nu este de competența sa ci a instituțiilor de mediu.  

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, a vorbit, în presa locală, despre o posibilă suspendare a activității depozitului ecologic din Târgu-Jiu, pentru că firma Polaris n-a făcut investițiile necesare pentru a diminua poluarea, în ciuda amenzilor aplicate de Garda de Mediu.

Marcel Romanescu spune că e foarte bine că prefectul reacționează, dar îl critică dur pe Luis Popa, șeful Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, care a cerut primăriei să intervină.

”Știu că Luis Popa a fost mandatat să fie stăpânul gunoaielor din Gorj. Să vină cu soluții!” spune Romanescu.

Marcel Romanescu spune că investițiile care trebuie făcute la groapa de gunoi a Târgu-Jiului trebuie suportate de operator. În cazul în care depozitul s-ar închide, ar crește tarifele pentru populație. Romanescu consideră că trebuie găsite soluții pentru realizarea unei noi gropi de gunoi în Gorj.

Eduard Lădaru, consilier municipal PSD, crede că ar trebui contactați niște experți care să se pronunțe în privința poluării produse de groapa de gunoi.

Adrian Tudor, președintele Partidului Verde Gorj, crede că suspendarea activității la groapa de gunoi i-ar face un mare bine firmei Polaris, pentru că Târgu-Jiul și Gorjul s-au sufoca de gunoaie, iar operatorul ar spune că fără el nu se poate.

Comment here