Stirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu îi cere sprijin Corinei Crețu pentru Calea Eroilor

Corina Crețu a declarat, vineri, la Târgu-Jiu, că municipiul ar trebui să se înscrie în competiția pentru desemnarea drept capitală culturală europeană.

Europarlamentarul Pro România a participat la o dezbatere pe tema strategiei de dezvoltare turistică a Gorjului, în Sala Maură a Prefecturii. Crețu s-a lăudat că, în anul 2017, a semnat în calitate de comisar european, proiectul de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă potabilă și uzată pentru orașele Târgu-Jiu, Bumbești-Jiu, Motru, Târgu-Cărbunești și Țicleni, de care beneficiază, acum, peste 120 de mii de gorjeni.

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, i-a cerut sprijin Corinei Crețu pentru alocarea fondurilor europene necesare finalizării investiției de modernizare a Căii Eroilor, care se ridică la circa 27 de milioane de euro. Până acum, au fost alocate doar 2 milioane de euro, de la guvern.

Alături de Corina Crețu, în Gorj a venit și fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, care consideră că Târgu-Jiul ar trebui să devină zonă turistică de interes național, pentru a atrage și mai multe fonduri europene.

Comment here