StiriStirile ZileiTârgu-Jiu

Romanescu dă în judecată CJ Gorj. Aurel Popescu: Trebuie să știi să folosesti un buget!

Primarul Marcel  Romanescu dă în judecată Consiliul Județean Gorj, pentru alocarea de săptămâna trecută. Nemulțumit c-a primit de la județ doar 12 miliarde de lei vechi, în loc de 80 de miliarde de lei vechi cât solicitase, edilul s-a consultat cu juriștii și-a decis să ia măsuri. Romanescu zice că situația va deveni critică la Primăria Târgu-Jiu, dacă în consiliul local va fi votat proiectul lui Aurel Popescu, Eduard Lădaru și Ion Butan, de majorare a lefurilor angajaților cu 10%. Revenit din concediu, Aurel Popescu a pus tunurile pe Marcel Romanescu pe care l-a acuzat de o proastă gestionare a bugetului local.

Marcel Romanescu s-a consultat cu juriștii din Primăria Târgu-Jiu și a decis să atace în contenciosul administrativ hotărârea Consiliul Județean Gorj prin care au fost alocate sumele defalcate din TVA și impozitul pe profit.

Primarul Târgu-Jiului afirmă că nu s-ar fi plâns de alocarea de la județ, dacă n-ar fi avut proiecte pe fonduri europene, pentru care trebuie să asigure o cofinanțare de 1,2 milioane de euro.

Marcel Romanescu nu ia în calcul o reorganizare în Primăria Târgu-Jiu, deși se plânge de lipsa banilor. Totuși, edilul spune că situația va deveni critică dacă, în consiliul local, va fi votat proiectul depus de 3 consilieri de la PSD, ALDE și PSRo de majorare cu 10% a lefurilor angajaților primăriei.

Viceprimarul PSD Aurel Popescu nu înțelege temerile primarului Romanescu. Spune că alocarea de Consiliul Județean Gorj este, în 2019, de 3 ori mai mare ca-n 2018. Social-democratul îi reproșează edilului liberal că a  rămas cu excedent pe 2018, că ”a împărțit bani în dreapta și-n stânga” și a returnat credite care n-ar fi trebuit returnate.

Cât despre cofinanțarea pentru proiectele pe fonduri europene, Aurel Popescu a  comentat că suma de 1,2 milioane de euro nu trebuie asigurată toată odată.

Popescu a criticat evenimentele organizate de Marcel Romanescu de Revelion și 8 Martie, mai exact concertele susținute de Inna și Marcel Pavel, dar și organizarea unui festival în centrul Târgu-Jiului, pe betonul amprentat mult criticat de primar.

Într-o conferință de presă, Dan Ilie Morega, fost prefect și parlamentar de Gorj, președintele Institutului de Politici Publice, a declarat că Marcel Romanescu ar trebui să dea afară 2-300 de salariați din Primăria Târgu-Jiu. În plus, i-a criticat pe consilierii locali acuzându-i că se coalizează ”în carteluri” și-și urmăresc tot felul de interese.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here