LIFE

Roboții vor fi soldați în Forțele Armate Britanice până în 2030

Șeful forțelor armate britanice, generalul Sir Nick Carter, susține că, până în anul 2030, armata Regatului Unit ar putea avea până la 30.000 de soldați-roboți. Carter vorbește despre războaie futuriste și despre mașini de război controlate de la distanță, potrivit ladbible.com.

Nick Carter a vorbit, la SkyNews, despre investițiile necesare pentru Forțele Armate Britanice și a cerut o revizuire integrată a forțelor armate, care ar urma să dureze nu mai puțin de cinci ani. Vorbind despre perspectiva anului 2030, generalul Nick Carter a precizat că armata britanică ar putea include mașini de război controlate de la distanță, dar și soldați-robot.

„Bănuiesc că am putea avea o armată de 120.000, dintre care 30.000 ar putea fi roboți”, susține șeful Forțelor Armate Britanice.

Investițiile în aceste mașini de luptă ale viitorului ar urma să aibă loc în cei cinci ani în care armata britanică ar trece prin procesul de revizuire.

„În mod clar, din perspectiva noastră, vom argumenta pentru un buget multianual pentru că avem nevoie de investiții pe termen lung, deoarece investițiile pe termen lung ne oferă posibilitatea de a asigura modernizarea armatei”, a mai spus Carter.

Generalul vede creșterea numărului de roboți în armată ca pe un proces de durată necesar din cauza problemelor de recrutare cu care se confruntă Forțele Armate, dar și cu probleme de subdimensionare a schemei de personal calificat.

Comment here