Minerit și EnergieStirile Zilei

Roagă PSD să ajute la deblocarea Legii 197/2021

Liderii sindicali Manu Tomescu și Constantin Mitrescu cer Partidului Social-Democrat să ajute la deblocarea legii, deja adoptate, de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, în loc să facă una nouă care riscă să rămână blocată prin parlament.  

Deputatul PSD Adrian Solomon a anunţat că a depus la parlament un nou proiect pentru pensionarea la 52 de ani a minerilor şi energeticienilor, conform căruia ”este asimilată stagiului de cotizare în condiţii speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001”.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că Legea 197/2021 are deja inclus un amendament  făcut de PSD și ar fi bine dacă social-democrații ar susține deblocarea acestui act normativ.

Tomescu consideră  că nu are rost să fie făcută o nouă lege de reducere a vârstei de pensionare, din moment ce este una în vigoare.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că și noua lege a PSD ar fi bună pentru salariații Complexului Eenregetic Oltenia, pentru că ar încasa mai mulți bani la pensie, dar există riscul să fie blocată la Senat.

Comment here