NovaciRovinariStirile ZileiTârgu-Jiu

Risc să se REPETE tragedia de la Piatra Neamț. Spitalele din Gorj au instalații vechi de zeci de ani. Prefectul a dispus verificări

Este risc în spitalele din Gorj să se repete tragedia de la Piatra Neamț. O recunoaște prefectul Cosmin Pistol care a dispus verificări în toate secțiile ATI din județ.

În timpul incendiului produs, sâmbătă, la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de COVID-19. Unul dintre medicii, care a încercat să-i salveze pe pacienți, a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Prefectul Cosmin Pistol a dispus verificări în toate secțiile ATI din județ. Spune că sunt motive de teamă întrucât clădirile sunt vechi.

Spitalul din Novaci nu are autorizație ISU. Acum, după tragedia de la Piatra Neamț, cei de la firma de electricitate au venit deja în unitate pentru a verifica parametrii instalațiilor. Managerul Emil Grigore spune că pentru a putea fi obținută autorizația împotriva incendiilor, trebuie făcută o mulțime de investiții pentru care se speră obținerea unei finanțări europene.  

Și la spitalul din Rovinari, managerul Constantin Podaru a dispus o verificare a instalațiilor electrice și remedierea deficiențelor. Podaru spune că imobilul are rețele de curent, apă și canalizare vechi de 40 de ani iar o eventuală înlocuire a lor presupune costuri foarte mari și oprirea activității.  

Comment here