Din JudetStirile Zilei

Rezervă uriașă de grafit la Baia de Fier. Cine a câștigat licitația pentru studiul de fezabilitate

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat, în această dimineață, că licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom, iar câștigătorul licitației este consultantul german Roland Berger.

„România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenții sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor și a panourilor solare folosesc grafenul, care se obține din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România. Iată că România poate face și produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susținute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel și fel de șefi care nu și-ar găsi de muncă în nicio companie privată”, a scris Năsui pe Facebook.

Potrivit ministrului Economiei, conform ultimelor prospecțiuni, zăcământul din în cele două exploatații din zona Baia de Fier, Cătălinu și Ungurelașu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE.

Comment here