Minerit și EnergieStirile Zilei

Revoltat după declarațiile lui Vișan. Gabriel Căldărușe: Să spună odată care este situația reală! Să termine odată cu starea asta de incertitudine!

Gabriel Căldărușe, revoltat peste măsur  de declarațiile contradictorii ale  guvernanților în ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia. ”Să spună odată care este situația reală! Să termine odată cu starea asta de incertitudine! Au venit cu strategii nemaipomenite dar, de fapt, nu s-a făcut nimic!” spune liderul SMEO care le cere șefilor din guvern să plece acasă dacă nu găsesc soluții pentru compania de la Târgu-Jiu. Răbufnirea sindicalistului vine după ce secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, a declarat, la conferința Energy Center, că până în 2030 nu se poate renunța la energia pe cărbune și că este posibil ca un grup de la Turceni să fie trecut pe gaze. Căldărușe nu înțelege nici rostul acțiunii în instanță inițiată de Greenpeace împotriva Termocentralei Rovinari.

Greenpeace România a acţionat în instanţă Termocentrala Rovinari, procesul fiind înregistrat la finalul lunii mai, la Tribunalul București. Este contestat permisul de funcţionare pe viaţă acordat termocentralei, despre care  Greenpeace spune că este unul dintre cei mai mari poluatori din România.

Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, consideră normală acțiunea Greenpeace dar pare convins că NU va avea  sorți de izbândă. Spune că Rovinariul, Complexul Oltenia în general, este conformat în totalitate la obligațiile de mediu.

La o conferință pe teme de energie, organizată de publicaţia Energy Center, Doru Vișan a lăsat să se înțeleagă că populația ar urma să plătească o taxă pe cărbune care ar urma să se regăsească în factura de energie, notează site-ul energia.ro. În plus, secretarul de stat a vorbit despre conversia pe gaz a aproximativ 800 MW, la termocentralele de la Craiova şi Turceni.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a fost luat prin surprindere de acțiunea în instanță depusă de Greenpeace împotriva Termocentralei Rovinari. Sindicalistul crede că există ”un război” la ora actuală, dar nu detaliază.

“Cel puţin până în 2030 nu se poate renunţa la cărbune. Este pusă în pericol siguranţa sistemului. Trebuie să definim până când păstrăm cărbunele, la ce putere îl păstrăm, corelat cu noi capacităţi pe gaz şi regenerabile”, a spus Doru Vișan la conferința Energy Center, declarație care îl nemulțumește pe Gabriel Căldărușe care-i acuză pe guvernanți că vehicuilează tot felul de strategii dar, în fapt, nu fac nimic.

Căldărușe le cere celor responsabili să plece acasă dacă nu sunt în stare să vină cu lucruri concrete pentru Complexul Energetic Oltenia.

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, acuză de câteva luni guvernanții că vor să dea CEO ”pe mâna rușilor”, prin trecerea unor grupuri pe gaze. Parlamentarul zice că există o singură soluție pentru compania de la Târgu-Jiu: Legea Holdingului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here