Revista PreseiStiri

Revista presei locale

Pandurul: Boza promite mai multe investiții în minerit decât în energie. Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a afirmat că în 2019 compania va face mai multe investiții pe parte minieră decât pe parte de energie. “Anul acesta, bugetul nostru cuprinde 680 de milioane de lei pentru investiții. Este pentru prima dată de la crearea acestui complex când investițiile în minerit sunt mai mari decât investițiile pe parte de energie”, a declarat Boza la un post local de televiziune. Compania este forțată de împrejurări să facă astfel de investiții amânate ani la rând, altfel în câțiva ani multe dintre utilaje nu vor mai funcționa.

PNL: Peste 15.000 de oameni vor rămâne în Oltenia și Valea Jiului fără un loc de muncă. Partidul Național Liberal va depune miercuri, la Camera Deputaților, o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei ,Anton Anton, intitulată “S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!”. Liberalii suțin în moțiune că “În sectorul de cărbune nu sunt bani pentru modernizări și pentru achiziția de certificate de CO2. Minele se vor închide pentru că exproprierile nu s-au făcut cum trebuie. Peste 15.000 de oameni vor rămâne în Oltenia și Valea Jiului fără un loc de muncă”. Aceștia fac referire și la OUG 114, care a pus anul trecut noi taxe pe sectorul energetic.

Gorj Domino: Pe BAROSĂNEALĂ la Primăria Târgu-Jiu! Excursie la Roma, pe bani europeni și propunere NESIMȚITĂ de creștere a salariilor exorbitante. Aproximativ 30 de persoane din Primăria Târgu-Jiu, consilieri locali și funcționari, vor pleca, luna viitoare la Roma, într-un schimb de experiență transnațional, pe bani europeni. Delegația va merge inclusiv la Agenția Spațială Italiană pentru a depista factorii care stau la baza eficienței instituției. Și dacă tot merg moca la Roma, aleșii s-au gândit că funcționarii din Primăria Târgu-Jiu au nevoie de bani pentru shopping, așa că au propus mărirea lefurilor cu 10%.Vizita la Roma va avea loc în perioada 22-24 mai, iar bugetul deplasării este asigurat prin programul ”Calitate=Eficiență=Performanță”, finanțat din fonduri europene.

Gorjeanul: Pronunțare amânată în dosarul fostului director al Diviziei Miniere. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au amânat, miercuri, pentru 24 aprilie, pronunțarea în dosarul fostului director al Sucursalei Divizia Minieră, Daniel Antonie, trimis în judecată în 2016, pentru abuz în serviciu, alături de alte trei persoane, printre care și Vasile Ghimiș, la acea vreme director la Direcția Economică a Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CEO. Decizia nu va fi definitivă. Și pe 27 martie, instanța a amânat pronunțarea, fiind admise cererile formulate de apărătorii inculpaţilor, pentru a le da posibilitatea de a depune concluzii scrise la dosar. Ceilalți doi inculpați, suspectați de complicitate, sunt administratori ai firmelor de la care au fost cumpărate trusele sanitare și furtunurile pentru stingerea incendiilor, aceștia fiind acuzați de complicitate.

Rotaru vrea iarăși șef în primărie. „Mă duc la concurs”. Marian Rotaru, fostul șef al Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, vrea să revină pe funcție. Demis de primarul Romanescu, Rotaru spune că a contestat decizia în instanță și speră ca magistrații să-l repună în funcție. „Dacă nu voi câștiga în instanță, atunci când postul va fi scos, voi participa din nou la concurs” spune Rotaru, care nu crede că au existat motive temeinice pentru destituirea sa. Nici măcar scandalul „Pedichiura”, despre care spune că a fost „o întâmplare nefericită” și „mult prea mediatizată”.

Impact în Gorj: Complexul Energetic Oltenia a vândut energia electrică, în bandă, la preţul de 280 de lei/MWh. După ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, surprindea piaţa, încheind luna trecută contracte de vânzare de energie electrică, pentru orele de vârf, la preţuri de 330 de lei, cu livrare în 2020 şi 2021, a venit rândul Complexului Energetic Oltenia. Producătorul de energie pe bază de lignit, al doilea cel mai mare din România, a vândut, miercuri, energie electrică, în bandă, la preţul de 280 de lei/MWh, perioada de livrare fiind un an de zile, de la 1 mai 2019 până la 30 aprilie 2020. Tranzacţia a fost perfectată pe OPCOM, pe piaţa contractelor bilaterale (licitaţie extinsă).

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here