Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Boza a promis investiții mai mari în minerit. Ce s-a făcut. Complexul Energetic Oltenia a realizat în primele șase luni ale anului investiții de 210 milioane de lei, mai puțin de o treime din cele prognozate pentru întreg anul 2019. Așa cum s-a promis, în acest an au fost cheltuiți mai mulți bani în carierele miniere decât în termocentrale. Din cele 210 milioane de lei cheltuite în primul semestru la capitolul Investiții, peste 70,8 milioane au fost în partea de minerit, circa 60,4 milioane în zona de energie, iar diferența a însemnat rambursări de credite. Suma cheltuită pentru investiții în carierele miniere a fost mult peste cea din perioada similară a anului trecut, când cheltuielile au fost de numai 40 de milioane, dar oamenii spun că nu s-a cunoscut mare lucru. Necesarul de investiții este atât de mare, încât suplimentarea de fonduri aproape că nu s-a simțit.

Aleșii locali și-au pus numele pe troiță. Mai mulți aleși locali din orașul gorjean Țicleni, în frunte cu primarul Radu Constantin, și-au pus numele pe o troiță ridicată lângă o investiție făcută din bani publici și ai unei societăți private. Mai mult, s-au trecut pe troiță drept ctitori. Cel care a sesizat situația este consilierul local al PNL, Constantin Brănescu. Investiția a presupus repararea unui pod, ridicându-se la 700.000 de lei, fiind realizată împreună cu o companie care extrage țiței în zona Țicleni.

Gorj Domino: Pericol! Cade tencuiala de pe Casa Sindicatelor Motru. Casa de Cultură a Sindicatelor din Motru se află într-o stare avansată de degradare. Bucăți mari de tencuială cad, punând în pericol trecătorii, dar în zonă nu se iau niciun fel de măsuri, nici pentru îngrădirea locurilor cu grave probleme nici pentru începerea efectivă a reparării clădirii. Asta, deși autoritățile locale au anunțat în vară că acest spațiu va beneficia de fonduri europene pentru reabilitare. Proiectul anunțat în vară avea o valoare totală de peste trei milioane de lei, întreaga clădire, urmând să fie reabilitată termic.

Gorjeanul: Pesediști din mineritul motrean s-au dat bolnavi la întrunirea de la Motru. Abia în jur de 40 de social-democrați adunați din cinci localități au fost prezenți în sală, la Motru, la întâlnirea zonală a PSD, organizată săptămâna trecută. Șefii din minerit s-au dat, de data aceasta, bolnavi și nu au mai dat ochii cu conducerea organizației de la județ, deși la ședință a fost prezent liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, senatorii Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, dar și secretarul de stat de la Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu. Spre deosebire de ultima întâlnire de acest fel, la care locurile la ședință au fost rezervate, de data aceasta, cu PSD în Opoziție, locurile la întrunirea regională la care au participat și social-democrații din Cătunele, Samarinești, Glogova și Văgiulești au rămas neocupate, șefii din minerit preferând, se pare, o petrecere privată organizată la un local din municipiu.

Impact în Gorj: Bani pentru comunele din Gorj, din Fondul de Dezvoltare și Investiții. Șase comune din Gorj au primit finanțare pentru modernizări în comune. Este vorba despre fonduri alocate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, destinat finanțării proiectelor ce cuprind investiții sau lucrări de întreținere și reparații curente ale primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară în domenii prioritare precum sănătate, educație, apă și canalizare, rețea de energie electrică și rețea de gaze, infrastructura de transport, salubrizare, rețea de iluminat public, precum și în alte domenii.  Astfel, printr-o hotărâre luată în urmă cu câteva zile, comunele  Peștișani, Săulești, Săcelu, Văgiulești și Baia de Fier vor beneficia de alocare de fonduri pentru reabilitarea drumurilor de pe raza localităților. Totodată, orașul Tismana a primit sprijin pentru înființare distribuție gaze naturale în oraș dar și în satele aparținătoare respectiv Topești, Vânăta, Pocruia, Vâlcele, Gornovița, Celei, Costeni, Isvarna. Valoarea fondurilor alocate este de peste 75 de milioane lei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here