Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Polițiștii au descins la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Au fost ridicate o serie de documente. Polițiștii gorjeni au descins, joi, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, unde efectuează verificări cu privire la achizițiile la prețuri supraevaluate. Oamenii legii au ridicat documente de la Departamentul de achiziții. „În orice instituție poate să vină orice organe de control, orice instituție a statului să verifice anumite aspecte. Într-adevăr au venit cei de la IPJ să verifice anumite sesizări privind modul de achiziție a unor aparaturi medicale. Dânșii au solicitat niște documente, iar constatările se vor face ulterior“, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență, Gigel Capotă.

Pandurul: CE Oltenia nu riscă insolvența din cauza clubului Pandurii. Complexul Energetic Oltenia a emis, joi, un comunicat de presă în care susține că nu există riscul intrării în insolvență din cauza banilor pe care îi datorează clubului de fotbal Pandurii. Ipoteza a fost lansată în presa centrală de Gheorghe Piperea, specialist în probleme economice. Piperea a vorbit pentru B1 TV despre riscul intrării CE Oltenia în insolvență din cauză că Pandurii poate executa compania pentru suma de 1,4 milioane de euro. ”Pe rolul Curții de Casație s-a luat în pronunțare astăzi, Compania Energetică Oltenia a cerut suspendarea executării, executare pe care a început-o echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu pentru suma de aproape un milion patru sute de mii de euro. În pledoaria Companiei Energetice Oltenia pentru această suspendare în fața Curții de Casație s-a spus inclusiv că dacă nu se obține această suspendare vor fi scandențe anticipate de la bănci, vor fi complicații cu plățile de la Fisc care de asemenea sunt eșalonate și practic va ajunge în insolvență. Legea spune că din momentul în care ai intrat în insolvență, ai 30 de zile la dispoziție pentru a cere să fii pus sub protecția tribunalului, iar acestea se calculează de la data la care s-a pus poprire pe conturi. De altfel situația de la Compania Energetică Oltenia este foarte delicată, în afară de faptul că sunt credite la bănci care s-au rostogolit, în afară de faptul că sunt eșalonări de datorii fiscale care s-au tot rostogolit, există și acea suma de 1,4 miliarde de lei care trebuie să fie achitată pentru a cumpăra certificatele CO2 de către CEO, sumă pe care sperau să o obțină printr-un ajutor de stat. Din câte știu eu acest ajutor de stat nu a fost aprobat pentru că el trebuie să fie aprobat de către DG Competition de la Comisia Europeană. De vreme ce nu s-a acordat până acum nici nu se va acorda în curând. Pentru o astfel de decizie este nevoie de un guvern plin cu mandat legitim și nu de un guvern interimar. Nu cred că se va vota mai devreme de ianuarie 2020 un alt guvern”, a spus Gheorghe Piperea.

Gorj Domino: Corpul de Control al Guvernului a sesizat ANI, în cazul juristei Claudia Negrea din Primăria Târgu-Jiu. Direcția control și urmărire a activității administrației publice și a companiilor de stat din cadrul Corpului de Control al primului ministru a sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI), în cazul funcționarei Maria Claudia Negrea din Primăria Tg-Jiu, după dezvăluirile gorj-domino.ro potrivit cărora din calitatea sa de supervizor al activității structurilor de urbanism, în relația cu firmele care se ocupă de documentațiile necesare demolării construcțiilor, intrate în posesia Statului și plătite foștilor proprietari, aflate pe culoarul pe care se construiește varianta de ocolire a orașului, jurista ar putea avea un interes personal în problematica demolărilor de pe viitoarea centură, în contextul în care, soțul său, și el angajat al Primăriei Târgu-Jiu, a vândut o casă și un teren fostei CNANDR, pe care a obținut sume considerabile, dar refuză să-și dea acordul ca imobilul să fie demolat.

Gorjeanul: Drumul spre Biserica Perești din comuna Bengești Ciocadia, blocat cu un gard de un cetățean! Enoriașii au chemat poliția. Un cetățean din cătunul Perești, comuna Bengești-Ciocadia, a decis să pună un gard pe drumul ce ducea spre biserica din localitate. Enoriașii au fost împiedicați astfel, duminică, să ajungă la lăcașul de cult, în care se ținea slujba religioasă. Omul a protestat astfel pe motiv că, cu o zi în urmă, de Sâmbăta Morților, unii cetățeni care au parcat în preajma lăcașului de cult i-ar fi încălcat proprietatea. Conflictul a fost rezolvat de un polițist care l-a convins pe cetățean să-și ridice gardul improvizat pe drumul public.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here