Gorjeanul: Salariații CEO amenință! Plângeri penale împotriva șefei Casei de Pensii Gorj pentru abuz în serviciu. Răspunsul Ministerului Muncii pentru liderul Federației Energetica, Claudiu Gal, cu privire la aplicarea Legii 197/2021, a fost publicat de unul dintre salariații protestatatri din CE Oltenia, Vasile Tivig, și arată concret că soarta minerilor și energeticienilor este la cheremul șefilor caselor de pensii teritoriale. În cazul celor care se adresează instituției de la Gorj, șefa Casei de Pensii este Vasiliana Mircea Dafinescu, căreia, foarte curând, salariații CEO, văduviți de dreptul de a se pensiona în baza legii 197, îi vor face plângeri penale. Legea 197, prin care salariații CEO care au muncit 25 de ani în producție și au o vechime în muncă de 30 de ani, pot ieși la pensie cu 13 ani mai devreme, este în vigoare de doi ani și a nu a fost aplicată nici până acum de casele de pensii.
Pandurul: Președintele Casei Naționale de Pensii vine în Gorj să discute despre pensiile minerilor. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, va ajunge în Gorj, săptămâna următoare, ca să discute cu sindicaliștii, dar și cu cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia despre Legea 197. Mii de salariați se încadrează să iasă la pensie în baza acestei legi, dar oamenii sunt puși pe drumuri și nu înțeleg de ce sunt nevoiți să ajungă în instanță ca să se poată aplica legea. În multe subunități din companie se fac de mult liste cu salariații care se încadrează în Legea 197. De exemplu, numai la Termocentrala Rovinari, peste 30% din salariați s-ar putea pensiona anticipat în baza acestei legi. Senatorul Ion Iordache și noul prefect al județului Gorj, Iulian Popescu, au discutat, luni, la București, cu președintele Casei de Pensii, care le-a promis că va ajunge în Gorj.
Gorjonline: Amânare, în dosarul mascaților de la SAS! Noi martori citați de către instanță. Dosarul penal al mascaților SAS merge pe repede înainte. Completul de judecată de la Tribunalul Gorj a acordat trei termene într-o lună, pentru a finaliza cercetarea judecătorească în acest dosar care a făcut vâlvă în rândul opiniei publice. La termenul de luni, judecătorii au citat noi martori și au oferit părților doar două săptămâni de respiro, următorul termen fiind stabilit pe 12 iunie. Procesul mascaților SAS implicați în agresarea novăceanului Dodoi a debutat în luna februarie a acestui an, iar în doar trei luni în proces s-au derulat deja 11 termene de judecată. Cei șapte polițiștii ai IPJ Gorj au fost trimiși în judecată pentru tortură și tentativa de omor. Victima este acuzată, la rândul ei, de ultraj.
Impact în Gorj: Biserica din Telești, afectată de cutremur, reabilitată cu fonduri de la Mitropolia Olteniei. Cea mai mare biserică din comuna Telești, care a fost afectată de cutremurul de 5,7 grade din luna februarie, va fi reabilitată cu fonduri acordate de Mitropolia Olteniei, în urma acțiunilor de strângere de fonduri. „Nu au început lucrările. Nu am primit fonduri pentru renovarea bisericii. Vor fi fonduri puse la dispoziție de către Mitropolia Oltenia. Au fost diferite campanii de strângere de fonduri. Sperăm că vor fi fonduri suficiente“, a spus primarul comunei Telești, Romulus Bîldea. Cutremurul din februarie a produs avarii în comuna Telești doar la biserica din centrul localității, care este și cea mai mare din localitate.
Comment here