Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Marii consumatori de energie, împotriva subvenționării CE Oltenia. Cu ce răspuns a venit Boza. Asociația Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC), din care fac parte companii precum Alro Slatina, combinatul siderurgic de la Galați sau CRH, nu sunt de acord cu schema de sprijin gândită de Guvern pentru susținerea Complexului Energetic Oltenia. Sorin Boza, președintele Directoratului CE Oltenia, susține însă că mecanismul de sprijin este pentru a acoperi banii pe care CEO nu îi poate obţine prin preţ, evitând dispariţia companiei şi implicit a 25% din producția de energie a țării. Marii consumatori de energie şi-au manifestat „îngrijorarea profundă” în legătură cu mecanismul de sprijin pentru CE Oltenia prin care, timp de 10 ani, toţi consumatorii finali de energie electrică ar urma să plătească până la 10,5 miliarde de lei pentru a susţine costurile cu certificatele de emisii pe care compania trebuie să le cumpere pentru a produce energie electrică.

Gorj Domino: Liberalul Boian, condamnat cu executare de Tribunalul Sălaj! Trei ani și patru luni după gratii, dosarul în apel. În luna august, Tribunalul Sălaj a condamnat drastic membrii grupării infracționale care a înșelat zeci de primari din țară dându-se inspectori de integritate. Printre inculpați și Lucian Boian, cunoscut liberal gorjean la momentul faptelor, care a folosit drept sediu de firmă, implicată în dosarul de înșelăciune și grup infracțional organizat, locuința unui alt membru al PNL Gorj, mai exact a avocatului Pecingină. Boian a luat 3 ani și patru luni cu executare de la instanța de fond dar a declarat pe 19 august apel la sentința primită.

Spital municipal, în pericol de a-și pierde licența de funcționare! Nu mai are contract cu primăria. Din data de 8 octombrie, contractul de delegare a clădirii, în care funcționează Spitalul Motru și a terenului de sub proprietate și curtea unității, cu autoritatea locală, a expirat. Contractul a avut o valabilitate de 5 ani, de la data semnării, care a expirat la începutul acestei luni, dar factorii responsabili au ignorat situația. Atât factorii decidenți ai primăriei cât și ai spitalului nu au făcut la timp demersuri pentru prelungirea ori reînnoirea contractului de dare în administrare deși, în atare condiții, unitate medicală riscă să își piardă licența, să își înceteze activitatea și, mai grav, proiectul privind extinderea Ambulatoriului, cu fonduri europene, poate să fie oprit din motive legislative.

Pandurul: Minprest așteaptă trei milioane de lei de la CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia a rămas în urmă cu plățile către Minprest. Societatea are de încasat de la compania energetică în jur de trei milioane de lei. Gabriel Giorgi, directorul Minprest, a explicat că, în fiecare lună, emite facturi către CEO în valoare de 2,5 milioane de lei. La această sumă, se adaugă însă și penalități de multe ori. Cele mai multe au fost facturate în primăvară, când compania a rămas în urmă cu banii către Minprest din cauza certificatelor de dioxid de carbon pe care le-a avut de achiziționat.

Impact în Gorj: Cosmin Popescu: Nu voi tolera niciun fel de încălcare a legii la instituțiile care se află în subordinea Consiliului Județean. După mai multe zile fără reacție față de scandalurile de la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu-Jiu, Cosmin Popescu a anunțat că va verifica toate aspectele semnalate. “În urma neregulilor de la Spitalul Județean de Urgență, prezentate zilele trecute în mass-media, am desemnat a un reprezentant al Consiliului Județean Gorj pentru a verifica toate aspectele semnalate. Imediat ce voi avea raportul, voi anunța măsurile ce urmează a fi luate. În acest context, reafirm public faptul că nu am tolerat și nu voi tolera niciun fel de încălcare a legii la instituțiile care se află în subordinea Consiliului Județean, iar cei ce vor fi găsiți vinovați, vor răspunde conform prevederilor legale” a transmis președintele Consiliului Județean Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here