Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Bankwatch se judecă cu CEO pentru anularea acordurilor de mediu și stoparea extinderii tuturor carierelor miniere. Bankwatch România, un ONG de mediu, care are ca scop suprem dispariția totală a energiei pe bază de cărbune a reușit să anuleze, în urmă cu o săptămână, la Curtea de Apel București, acordul de mediu necesar extinderii perimetrelor miniere în Cariera Roșia a Complexului Energetic Oltenia. Odată cu această acțiune în justiție, Bankwatch a depus cereri la Tribunalul București, la începutul anului 2017, pentru anularea acordurilor de mediu și stoparea extinderii tuturor carierelor miniere ale CEO. O mare parte dintre acestea a fost respinsă de  judecători, însă două se află pe rolul instanței de judecată, în faza de expertiză, și au termen luna viitoare.

Camera de Conturi Gorj: Abateri de la legalitate de peste 21 de milioane și prejudiciu de aproape 600.000 de lei, la Primăria Motru! Verificatorii Camerei de Conturi Gorj au găsit nereguli în contabilitatea Primăriei Motru, la controlul din aceast an. În urma auditului financiar, desfășurat în mai 2019, s-au depistat, la Primăria Motru, zeci de nereguli, abateri de la legalitate și un prejudiciu de aproape 600.000 de lei. Nerespectarea obligației de a fundamenta veniturile proprii pentru anul 2018 a fost cotată de verificatori la 1,8 milioane de lei.

Pandurul: Când încep lucrările la a treia fabrică nouă din Rovinari. Luna viitoare vor începe lucrările la noua fabrică de la Rovinari. Grupul Enova a cumpărat o parte din halele UMR din Rovinari și va deschide aici o fabrică unde se va produce componente mecanice și electromecanice. Investiția este de 25 de milioane de euro și urmează să fie create încă 300 de locuri de muncă în orașul condus de Robert Filip. După o jumătate de an de discuții cu Enova Group, edilul din Rovinari a reușit să convingă reprezentanții companiei să cumpere fosta fabrică UMR și să investească aici o sumă fabuloasă. Cu 25 de milioane de euro, compania va schimba fața fostei fabrici situate în apropiere de Termocentrala Rovinari.

A fost delegat la șefia DIICOT Gorj. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcţia de şef al Biroului Teritorial Gorj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiuilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a  procurorului Marius Daniel Nanu, începând cu data de 18.10.2019, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de șase luni. Asta după ce, în vară, CSM a respins propunerea de numire a lui Nanu la DIICOT Gorj. Nanu și-a început cariera ca avocat, iar ulterior a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Gorjeanul: Secetă cruntă – Aparegio pierde 80% din apa orașului prin conductele sparte. De câteva luni de când în zona Gorjului nu a mai plouat așa cum era nevoie, locuitorii din Târgu-Jiu se confruntă cu problema alimentării cu apă în diverse momente ale zilei. Cei mai afectați sunt cei care stau în apartamente aflate la etajele superioare ale blocurilor, pentru ei alimentarea cu apă fiind o problemă cât se poate de serioasă. Apa nu se oprește pentru perioade mari de timp, dar seară de seară, chiar și pentru două ore, sau la prânz, la robinete nu curge nicio picătură. Șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, Ion Călinoiu, crede că am avea nevoie de zile întregi de ploaie pentru ca lucrurile să revină la normal cât de cât.

Impact în Gorj: Magazia Spitalului de Urgență Târgu-Jiu, închisă de ITM. Inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazia Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu. Conform acestora, depozitul este impropriu din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, magazia avea acoperişul spart şi ploua înăuntru, extinctoarele erau depozitate necorespunzător, iar instalaţiile electrice erau improvizate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here