Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar. Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, înainte de a ocupa portofolii importante în cadrul unor ministere, salariile sunt mult mai mici. Căderea Guvernului echivalează cu pierderea funcțiilor de secretar de stat. Toni Greblă, secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, se poate întoarce liniștit la Târgu-Jiu, la pensie. Fost senator și judecător la Curtea Constituțională, Greblă încasează, lunar, o pensie de 14.000 de lei. Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei, va reveni în postul de inginer, șef serviciu producție în cadrul Hidroserv SA. Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, gorjean la origini, se poate întoarce la SE Paroșeni, însă nu se știe dacă în postul de director pe care l-a ocupat din 2009, până în ianuarie 2017. Ciprian Florescu nu s-a decis, după căderea Guvernului Dăncilă, dacă va rămâne să lucreze la Bucureşti sau va reveni în judeţ. Mihai Gherghe, secretar de stat în Ministerul Culturii, este singurul care poate rămâne șomer, după eliberarea din funcție, pentru că a demisionat din poziția de director al ADIA Gorj, în luna martie a acestui an.

Poliția la Muzeul Județean Gorj! Verificări la contractele de prestări servicii. Salariații Muzeului Județean Gorj s-au trezit, luni, cu poliția la ușă. Oamenii legii au cerut informații și acte despre contractele de prestări servicii încheiate de instituție în ultimii ani, după ce și la ultimul control al Curții de Conturi s-au depistat prejudicii. În cauză există o reclamație, altfel polițiștii nu ar fi trecut pragul instituției. La muzeu s-ar duce o bătălie mocnită pentru postul de director râvnit de Albinel Firescu, șeful Secției de Artă și Etnografie Curtișoara, care, în noul context politic, speră să-i ia locul lui Dumitru Hortopan.

Pandurul: Liderii politici s-au pozat cu stadionul, înainte de schimbarea guvernului. Predarea către Primăria Târgu Jiu, mai precis către primarul Marcel Romanescu, a unui document care era aşteptat de mai mult timp de la Ministerul Dezvoltării, a fost, marţi, prilej de pelerinaj pentru o serie de politicieni, parlamentari sau reprezentanţi ai autorităţilor locale care au venit să se laude că ei au realizat investiţia de la Târgu-Jiu. Reprezentanţii PSD, în frunte cu senatorul Florin Cârciumaru, prefectul Cristinel Rujan şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, au convocat aproape întreg partidul la stadion ca să predea primarului Marcel Romanescu o mapă cu documente. La plimbarea prin stadion a liderilor PSD au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii. Singurul care a vorbit despre stadion din partea ministerului a fost viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Gorjeanul: Salariat al Primăriei Târgu-Cărbunești, trimis în judecată pentru trafic de persoane! Dosarul privește activitatea unui grup infracțional, cu acuzații de proxenetism și trafic de minori. În Primăria Târgu-Cărbunești și-au găsit adăpost, în ultimii ani, niște persoane certate cu legea, implicate în fapte abominabile, chiar pornind de la fals și ajungând până la furt, trafic de persoane, minori și proxenetism. În această situație se află chiar consilierul pe rromi a instituției publice, Oradian Căldăraru, care are statut de inculpat într-un dosar ajuns în octombrie 2018 pe rolul Tribunalului Gorj. Consilierul primăriei este trimis în judecată pentru trafic de persoane, ieri, la instanță derulându-se cel de-al patrulea termen, în timp ce inculpatul se afla tot la muncă în instituția publică. Consilierul pe rromi mai are statut de inculpat într-un alt dosar penal aflat inițial pe rolul instanțelor din Craiova, privind infracțiunea de ultraj, petrecută în Slovenia.

Impact în Gorj: Decizia luată de Bălăeț cu privire la plecarea sa de la CSM Târgu-Jiu. Robert Bălăeț, directorul Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu, a mărturisit că a declinat oferta făcută de către clubul de fotbal Dunărea Călărași, cu toate că era una deosebit de tentantă din punct de vedere financiar. Salariul pe care l-ar fi primit era de cinci ori mai mare decât cel pe care îl încasează de la Primăria Târgu-Jiu. Robert Bălăeț a precizat că a făcut alegerea mai mult cu sufletul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here