Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Bătaie de joc la CEO! Nutriționistul Mitrică, în Directoratul companiei. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) îi va numi, astăzi, pe Cosmin Ionuț Mitrică și Gigel Jianu în Directoratul companiei, au declarat surse din interiorul producătorului energetic. Practic, în timp ce compania are un orizont de activitate tot mai scurt, ministrul Energiei, Virgil Popescu, își dă girul pentru promovarea unor liberali în conducerea administrativă. Membru în Biroul Politic Județean al PNL Dolj, Mitrică este pasionat de nutriție și a deținut, în ultimul an și jumătate, calitatea de membru, iar, ulterior, președinte al Consiliului de Supraveghere al CEO. Gigel Jianu este vicepreședinte al PNL Gorj, fost primar al municipiului Motru, angajat, în prezent, ca inginer în cadrul Carierei Roșiuța.

Pandurul: Comună fără apă de o săptămână, deși e caniculă. O comună din Gorj a rămas fără apă la robinet de o săptămână. Este vorba despre Samarinești, acolo unde autoritățile locale dau vina pentru situația creată pe lucrările de mântuială făcute la sistemul de alimentare cu apă al comunei. În contextul în care meteorologii au anunțat că vine o perioadă caniculară, autoritățile locale din Samarinești au muncit zile la rând să remedieze defecțiunea. ”S-a smuls cablul de alimentare al pompei și a căzut în puțul de 200 de metri adâncime. De cinci zile ne chinuim să-l scoatem. Am reușit azi în cele din urmă și sperăm să dăm drumul la apă cât mai repede, mai ales că meteorologii anunță caniculă și mai este și pandemie. Mai durează puțin, că trebuie să umplem bazinul și coloana de apă”, a declarat primarul din Samarinești, Iulian Giurgescu.

Sabotorii: Tone de gunoaie stau neridicate în Gorj. Tot mai mulți primari se plâng de faptul că noul operator de salubritate, care a preluat 35 de comune și un oraș după plecarea Supercom, nu ridică deșeurile. BCA VIO Service SRL ar trebui să asigure începând de luni, 14 iunie, serviciul de salubritate în 35 de comune din Gorj și în orașul Rovinari. Supercom a plecat brusc sau cel puțin asta este percepția publică, nefiind clar de ce Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare „ADIS” Gorj a fost de acord. Era destul de evident că un operator nou nu poate prelua de pe o zi pe alta ridicarea deșeurilor din jumătate de județ. Primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, acuză faptul că gunoaiele sunt neridicate de două săptămâni, ceea ce este foarte mult, fiind caniculă.

Gorjonline: Complexul Energetic Oltenia vinde în medie o mie de megawați pe zi. În momentul de față, sunt în activitate trei dintre sucursalele electrocentrale ale companiei. Este vorba de Termocentrala Rovinari, Termocentrala Turceni și Termocentrala Craiova 2. Se funcționează cu 4 – 5 grupuri energetice în fiecare zi, iar producția este de peste o mie de megawați în fiecare zi. Livrările sunt pentru contractele bilaterale care au prețurile deja stabilite de la data încheierii sau pe Piața Zilie Următoare, unde, în ultima perioadă, se înregistrează o creștere a prețurilor. Energia pe bază de cărbune a ajuns în aceste zile pe locul al patrulea în topul național al producătorilor, în spatele hidro, nuclear și al hidrocarburilor. În ciuda temperaturilor extrem de ridicate, energia fotovoltaică este pe locul al cincilea în clasamentul național, cu o producție de numai 600 MW.

Impact în Gorj: Toalete murdare și miros insuportabil la intrarea într-o instituție. Două toalete ecologice sunt amplasate chiar în fața intrării, în sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj. WC-urile au fost amplasate pentru a fi la dispoziția fermierilor care ajung cu diverse probleme la APIA. Chiar dacă în perioada de pandemie cererile agricultorilor s-au depus mai mult online, toaletele par a fi folosite recent. Pe alea principală, spre intrarea în instituție se simte un miros greu iar unul din closete se află într-o stare de nedescris. APIA Gorj are una dintre cele mai generoase curți interioare. Instituția funcționează într-o clădire pentru care se plătește chirie, dar chiar și așa imobilul arată ca după bombardamente. Sigla cu numele instituției s-a decolorat, mai multe plăci fiind desprinse de pe perete clădirii.

Comment here