Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Zece inculpați din dosarul „Masa caldă“ au fost achitați. Este vorba de foști șefi din cadrul fostei Societății Naționale a Lignitului Oltenia, care se găsește acum în structura Complexului Energetic Oltenia. Aceștia au fost acuzați de procurori că au acceptat la plată pentru societatea Cazare Cantine din Rovinari, care între timp a fost închisă, mii de porții de masă caldă care ar fi trebuit să ajungă la mineri și care erau consumate de sportivi sau la diverse evenimente. Inculpații au fost trimiși în judecată în anul 2014 pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu. Instanța de judecată i-a achitat în baza deciziei din 2016 a Curții Constituționale a României care a reglementat noțiunea de abuz în serviciu ca fiind fapta prin care este încălcată o lege, nu o normă care nu are rangul de lege. Printre cei care au scăpat de acuzații se numără Ion Stoichițescu, șef Birou Administrativ, Documente Clasificate, Pază și Situații de Urgență, Constantin Lăzăroiu, fost director al Direcției Resurse Umane din SNLO, și fostul șef al Direcției Economice, Daniel Olaru. Sentința judecătorilor nu este definitivă.

Lucrările de modernizare a Căii Eroilor vor începe în acest an. Contractul de modernizare a Căii Eroilor, strada în lungime de aproximativ un kilometru care unește operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, va fi semnat în aproximativ două săptămâni. Raul Chiriac, directorul Serviciului de Investiții din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a declarat că termenul de executare al lucrărilor va fi de un an de zile. Porțiunea ce va fi modernizată este cuprinsă între Biblioteca Județeană „Christian Tell“ și Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Gorj Domino: S-au luat de la o femeie! Cine sunt clubberii care s-au bătut la Caractere! Unul a ajuns în arestul poliției, altul are șase copci în cap. Doi tineri, șefi ai reprezentanțelor zonale ale unor firme cunoscute, au fost protagoniștii unui scandal uriaș, la finele săptămânii trecute, în Clubul Caractere din Târgu-Jiu. Bătaia ar fi pornit de la iubita unuia dintre aceștia, fostă femeie de afaceri, și s-a lăsat cu audieri la poliție și reținerea pentru 24 de ore a agresorului, iar victima a ajuns la spital unde i s-au pus mai multe copci, după ce a fost lovită cu o sticlă în cap. Cătălin Safta, de 39 de ani, din Târgu-Jiu, șef în cadrul unei reprezentanțe auto, a fost reținut pentru 24 de ore, sâmbătă, de către polițiști din cadrul IPJ Gorj. Florin Stănilă, în vârstă de 34 de ani, din Mizil – Prahova, șef al unei societăți din cadrul grupului de firme Carmistin, care a preluat fosta Avicola Târgu-Jiu, a ajuns la spital și a fost nevoie ca medicii să-i aplice șase copci pentru a-i închide rana, după ce a fost lovit cu sticla în cap.

Pandurul: Sumele primite de primăriile din Gorj la rectificare. Primăriile primesc o gură de oxigen de la guvern, dar numai pentru acoperirea sumelor necesare pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap ori a altor cheltuieli de natură socială. Per total, primăriile au primit sub 20% din suma solicitată. Primăriile Târgu-Jiu și Motru au primit puțin peste trei milioane de lei. Dintre orașe, cel mai puțin a primit Bumbești-Jiu, 500 de mii de lei. În mediul rural, sume mai mari au primit primăriile Polovragi – 937 de mii lei și Bustuchin – 845 de mii de lei. Cele mai mici sume au ajuns la Bumbești-Pițic – 30 de mii, Jupânești – 54 de mii, Cătunele – 70 de mii, Padeș – 30 de mii, Săulești – 52 de mii, Schela – 90 de mii de lei.

Gorjeanul: O nouă investiţie de 12 milioane de euro, la Rovinari. Cea de-a treia fabrică prinde contur în localitate. Enova Group promite 300 de angajări. ,,Enova Group, o societate specializată în producţia de componente mecanice, electromecanice şi servicii calificate în domeniul automatizărilor industrial, tocmai a achiziționat fosta platformă industrială UMR, din Rovinari, și urmează să creeze aici un centru industrial modern, pentru construcţia de maşini automate pentru sectoarele de îmbuteliere, împachetat, industria alimentară şi industria farmaceutică. Unul dintre primii parteneri ai Enova Group în acest proiect ambiţios va fi Sidel – parte a grupului Tetrapak, lider mondial în sectorul îmbutelierii. Enova Group și Sidel tocmai au semnat un acord comercial important, pe mai mulţi ani, pentru achiziţionarea de echipamente End of Line, ,,la cheie”. Acestea vor fi realizate integral în Rovinari şi expediate în întreaga lume, direct către clientul final”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here