Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Vîlceanu (PNL): Vineri merg într-o carieră. Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a anunțat pe pagina de socializare că, vineri, va merge într-o carieră minieră pentru a sta de vorbă cu minerii. A cerut permisiunea conducerii CE Oltenia și a fost refuzat, după care a văzut că luni i s-a permis accesul unui ministru. “Am făcut în ultimul an mai multe solicitări la conducerea CE Oltenia să-mi permită să intru în carieră, să mă adresez oamenilor pe probleme care îi vizează. Au refuzat mereu, fără să aibă argumente. Astăzi, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a intrat în carieră. Dacă el a mers, înseamnă că pot să merg și eu”, a scris Vîlceanu pe pagina de socializare.

Ultimul termen în dosarul lui Toni Greblă. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit, luni, ca pe 27 mai să se desfăşoare ultimul termen în dosarul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, judecat pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. Luni, în sala de judecată, ultimii doi martori din dosar au dat declaraţii în legătură cu utilizarea de către Toni Greblă a unui autoturism marca BMW, maşină aflată în proprietatea unei firme deţinută de omul de afaceri Ion Bîrcină. După audierea celor doi martori, instanţa a constatat încheierea judecăţii în faza de apel, însă DNA a solicitat un alt termen pentru susţinerea pledoariilor finale.

Gorj Domino: UATAA, tot fără certificatele de carbon pe 2018! Riscă o amendă de milioane de euro. Aproape 27.000 de certificate de carbon trebuiau achiziționate până la finalul lunii martie și predate până la finalul lui aprilie, pentru ca UATAA să poată funcționa anul acesta fără a plăti amenzi și penalități de mediu de milioane de euro. Uzina a achiziționat numai 6800 de certificate de la Fondul de Mediu, plus alte 8000 din fonduri proprii. Pentru restul de aproximativ 12.000 de certificate, ce trebuie cumpărate în maximum o săptămână, se fac eforturi disperate, una din soluțiile ce sunt luate în calcul fiind împrumutarea lor de la SC TERMOFICARE Oradea SA. Firma orădeană ar urma să încaseze un comision de peste 40.000 de euro din afacerea cu UATAA Motru.

Gorjeanul: Lider de sindicat de la EMC Roșia-Rovinari, bătut în unitatea minieră de hoții de fier vechi! Minerul, la spital, hoții, audiați la poliție. Fapta s-a petrecut duminică aproape de miezul nopții. Un miner, de loc din Fărcășești, a fost lovit de mai multe persoane care se aflau la furat de fier vechi, în incinta Carierei Roșia. Făptașii, potrivit poliției, au apucat să sustragă mai multe traverse metalice până când salariatul i-a surprins și a încercat să îi oprească. Hoții au vrut să scape, agresându-l pe salariatul care este lider de sindicat la SMEO. În încercarea de a fugi cu căruța de la fața locului, făptașii au lovit o mașină. Aceștia sunt cercetați, acumn, pentru lovire și alte violențe, furt calificat și distrugere. Victima este rudă cu deputatul PNL, Dan Vîlceanu. Anul trecut un inginer a fost bătut crunt la Gîrla tot de hoții de fier vechi și pus pe banda în mers.

Impact în Gorj: Impozite cu până la 500% mai mari pentru clădirile și terenurile neîngrijite. 5 consilieri locali ai municipiului Târgu-Jiu au inițiat un proiect de hotărâre privind majorarea cu până 500% la impozitelor pentru terenurile și clădirile neîngrijite. Pentru terenul agricol nelucrat timp de doi ani consecutiv, impozitul pe teren se majorează începând cu al treilea an. Prin dispoziție a primarului, se va constitui o comisie care se va ocupa de încadrarea terenurilor și a clădirilor în categoria imobilelor neîngrijite. Se vor întocmi fișe de evaluare a imobilelor din Târgu-Jiu și se va stabili un punctaj, în funcție de care se va majora și impozitul. Proprietarii clădirilor părăginite vor primi o somație și vor avea la dispoziție șase luni pentru efectuarea de lucrări de renovare și de 30 de zile în cazul terenurilor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here