Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Apă cu E-coli pentru clienții unui cunoscut hotel din Târgu-Jiu. Un cunoscut hotel din Târgu Jiu folosea apă infestată cu E-coli dintr-un puț aflat în proprietate. Puțul era folosit, conform documentelor, pentru udarea gazonului, comisarii de la Protecția Consumatorului susțin că apa era folosită pentru îmbăierea turiștilor și chiar pentru prepararea mâncării: „Au constatat că apa prezentă în piscină și la dispoziția turiștilor provenea dintr-un puț infestat cu E-coli, cu bacteria prezentă în fecale. Colegii mei au constatat că din rețeaua de apă nu se folosise apă. Deci apa folosită la îmbăierea turiștilor prezenți și la prepararea alimentelor provenea dintr-un puț destinat udării gazonului, conform avizului. Au fost aplicate sancțiuni”, a spus Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Sabotorii: Fostă carieră minieră, devenită lac. Fosta carieră minieră de la Peșteana Sud a devenit un lac în toată regula.  Bebe Tauru, salariat al Complexului Energetic Oltenia, a postat, pe pagina de socializare, o fotografie recentă. “Fosta Cariera Peșteana Sud luciu de apă de 80 Ha! Acționare rămasă în lac!”, a scris acesta pe Facebook. Un alt salariat al companiei miniere a comentat în sensul că suprafața este chiar mai mare, de 110 hectare.

Gorjoline: Minerii din schimbul doi, de la Cariera Jilț Sud, transportați în cupa excavatorului.Lucrătorii de la Cariera Jilț Sud, de la schimbul 2, au ajuns, joi, la punctele de lucru în cupa unui excavator. Totul din cauza drumului impracticabil în carieră. În ciuda tragediei, de săptămâna trecută, noroaiele sunt de peste jumătate de metru în incinta exploatării miniere, piatra este inexistentă. Muncitorilor de la Jilț Sud le este imposibil să ajungă pe jos la utilaje pentru că, până la destinație ar trebui să înoate în noroi. Au găsit însă metode de a trece prin punctele vulnerabile. Se urcă câte patru în cupa excavatoarelor și trec de zona problemă. Mașinile de transport intern sunt trase pe dreapta de câteva zile de către ITM, iar drumurile în unitatea minieră sunt impracticabile. Vremea este nefavorabilă, iar acest lucru va agrava și mai mult dezastrul din unitățile miniere.

Gorjeanul: Mai mult steril decât cărbune în termocentralele CEO – Situație la limita AVARIEI! După tragedia de la Jilț Sud, angajații CE Oltenia, din mai toate sectoarele de activitate, au început să vorbească despre starea reală a termocentralelor și carierelor. Complexul Energetic Oltenia, cel pe care se bazează realmente Sistemul Energetic Național, are probleme de funcționare pentru că toți politicienii ultimilor ani au blocat investițiile în mentenanță, în reabilitări și retehnologizări, făcând politică și organizând filiere de angajări catastrofale. De aici și până la alte tragedii nu mai e decât un pas! Iată că aflăm că în termocentralele Craiova II și Ișalnița ajunge mai mult steril decât cărbune. Iar sterilul devine ,,nămol lipicios”.

Pandurul: Toate contractele de achiziție de la CEO, verificate. Probleme serioase la compartimentul de achiziții de la CE Oltenia, acolo unde au fost dispuse verificări ale tuturor contractelor, pornind de la cel pentru transportul salariaților în cariere. Directorul comercial Dumitru Mocioi a fost demis, dar nici celorlalți nu le este bine după ce s-a decis ca toate contractele vor fi verificate. Zilele trecute a fost chemată ambulanța la sediul companiei, chiar la un salariat de la Comercial. Premierul vrea vinovații: „Am solicitat instituțiilor statului să pună la dispoziția organelor de cercetare penală tot ceea ce este necesar pentru ca tot cei găsiți vinovați să suporte pedepsele în conformitate cu prevederile legale. Am cerut un control detaliat în ceea ce privește normele de siguranță a muncii și pe baza raportului preliminar, care este transmis la guvern de către cele două ministere. Am cerut ca toți cei care au încălcat aceste norme de securitate a muncii și reglementările în privința desfășurării bunei activități în CEO să fie demiși sau să își dea demisia“, a spus Nicolae Ciucă. Premierul i-a solicitat ministrului energiei Virgil Popescu să fie verificate toate contractele de achiziție: „Doresc și dispun ca toate contractele de achiziție de la CEO să fie verificate și să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziții nu au asigurat condițiile necesare și normale pentru asigurarea activității în carierele de exploatare a cărbunelui“ a mai spus premierul.

Comment here