Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Minerii avertizează: Nu mai putem merge prin noroi. Minerii din Complexul Energetic Oltenia se revoltă, pe paginile de socializare, împotriva deciziei de a merge pe jos, 4-5 kilometri, până la utilaje, după ce Inspecția Muncii a constatat că mijloacele de transport sunt neconforme. Mulți dintre ei amenință că vor rămâne în sălile de apel, la dispoziția unității, până când vor fi asigurate mijloacele de transport. Sunt salariați care fac 40-50 de minute până la utilaj și ajung epuizați la locul de muncă, fiind vorba de mers prin nămol, nu pe asfalt. La 24 de ore, se pierde aproape un schimb cu mersul pe jos, spun oamenii.

Impact în Gorj: Se mărește lista celor care cer demisia ministrului Energiei. Încă doi politicieni PSD din Gorj cer demisia ministrului Energiei, liberalul Virgil Popescu, după deputatul Mihai Weber și prim-vicepreședintele organizației județene – președintele Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu. Social-democrații Claudiu Manta și Cristinel Rujan îi solicită oficialului să demisioneze, după o serie de nereguli din ministerul pe care îl conduce. A fost nevoie de o tragedie, pentru ca ministrul să afle condițiile de muncă ale minerilor din Gorj, dar aceasta e doar una dintre problemele invocate de cei doi politicieni. Deputatul Claudiu Manta susține că a cerut, și în vara anului trecut, demisia lui Virgil Popescu.

Gorjeanul: Încă o bătălie în CEO: Numirea noilor supraveghetori. Ministerul Energiei și expertul său în recrutare Pluri Consultants România au anunţat declanşarea procedurii de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru 6 posturi de membru în Consiliul de Supraveghere al Societății Complexul Energetic Oltenia S.A. În anunțul de recrutare și selecție a celor care candidează pentru funcțiile din Consiliul de Supraveghere se menționează că dosarele de candidatură vor fi în mod obligatoriu depuse până la data de 15 februarie 2023, atât pe suport de hârtie, cât şi în format electronic. În acest moment, Consiliul de Supraveghere al CEO este format din Alexandru Marcoci, președinte și membrii Mădălin Georgescu, Șerban Predescu, Mădălin Eftenoiu, Adrian Dăianu, Alexandru Zaharia, Adrian Marinescu. În ultimii patru ani, cei care s-au perindat prin  CS au făcut parte din lumea pestriță a partidelor politice și au ocupat funcțiile în mod temporar, prelungirea mandatelor fiind o practică în compania de stat.

Pandurul: UM Sadu produce muniție pentru export. Director: Nu am primit nicio solicitare pentru România. Uzina Mecanică Sadu are în derulare în acest moment un singur contract în baza căruia produce muniție pentru export. Conducerea unității a sperat ca pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina, cererea de muniție să fie mult mai mare. Mai mult decât atât, statul român nu a încheiat nici un contract cu UM Sadu anul trecut. Contractul pe care îl are de onorat Uzina Mecanică Sadu a fost încheiat prin Romarm și Romtehnica, iar muniția produsă va ajunge în străinătate, cel mai probabil în țările membre NATO. ”În acest moment avem un singur contract pe care în avem de onorat și muniția produsă la Sadu va merge le export. Nu știu exact în ce țară sau țări, pentru că noi nu intrăm în legătură directă cu beneficiarii, pentru că semnăm contractele prin intermediul Romarm și Romtehnica. Noi oferim muniție pe piața militară, muniție de infanterie pentru armamentul folosit cel mai probabil de țările membre NATO”, a declarat Dorin Motorga, directorul de la UM Sadu.

Comment here