Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primii „șomeri” din Gorj după căderea Guvernului. Oameni importanți din Gorj rămân șomeri după schimbarea Guvernului condus de Viorica Dăncilă. În primă fază, secretarii de stat susținuți de social-democrații din Gorj își pierd funcțiile. Printre ei, Ciprian Florescu, Andrei Maioreanu sau Mihai Gherghe. “Secretarii de stat vin și pleacă odată cu echipa guvernamentală”, a comentat Toni Greblă, secretar general al guvernului, care va rămâne și el fără funcție. Andrei Maioreanu și Doru Vișan sunt secretari de stat la Ministerul Energiei, Mihai Gherghe a fost instalat în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, Toni Greblă este secretarul general al Guvernului, iar fostul prefect Ciprian Florescu a fost numit recent în funcția de secretar de stat la Secretariatul Guvernului.

Trei grupuri ale CE Oltenia vor trece pe gaze. Strategia de dezvoltare a CE Oltenia până în 2030, în concordanță cu planurile sale de decarbonare, ia în considerare 3 noi grupuri energetice pe gaz natural la Turceni (400 MW), Ișalnița (400 MW) și Craiova (200 MW). Informația apare în documentul care stă la baza mecanismului de sprijin al companiei în vederea achiziționării certificatelor pentru emisii de gaze cu efect de seră. Grupurile pe gaze vor înlocui capacități de producție pe lignit echivalente. Vor mai fi realizate și 3 parcuri fotovoltaice de 10 MW fiecare pe depozitele închise de zgura și cenușă ale termocentralelor Rovinari, Turceni și Ișalnița.

Impact în Gorj: Fost director din CEO, condamnat la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Fostul director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, a fost condamnat, la închisoare cu executare de Tribunalul Gorj. Acesta a primit o pedeapsă de patru ani de detenție. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată. La sfârșitul anului trecut, Daniel Antonie a mai suferit o condamnare la un an de închisoare cu suspendare în procesul privin acordarea în mod ilegal de drepturi compensatorii fostului director al Diviziei Energetice din CEO, Aurel Medințu. Vasile Ghimiş, contabil la Divizia Minieră, a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare, iar oamenii de afaceri Daniel Sever Giurcău și Florin Temelie au primit pedepse de doi ani și șase luni și, respectiv, de doi ani de închisoare cu suspendare.

Gorjeanul: Stăncioi, obligat să o despăgubească pe avocata Dondera cu o sumă uriașă. După ce i-a stricat sărbătorile de iarnă. acum câțiva ani, pentru că a intrat în casă și i-a furat bijuteriile și ce a mai putut lua cu el, Petre Stăncioi a fost găsit bun de plată acum în fața avocatei Anca Dondera. Fostul patron de la FTE, cel care la începutul anilor 2000 își făcea de cap prin oraș și amenința pe oricine îl „supăra”, inclusiv polițiști, are să îi achite acum victimei sale o sumă pentru care, cu siguranță, proprietățile îi vor fi executate în cele din urmă. „Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile Dondera Anca şi obligă, în solidar, inculpaţii Stăncioi Petre, Stăniloiu Constantin Viorel, Bubăciosu Aron Valentin, Roşca Ion, Vîlceanu Constantin şi Căzănel Bogdan Constantin la plata către aceasta a sumei de 150.000 de lei cu titlu de daune materiale. Admite cererea părţii civile Dondera Anca şi dispune luarea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile ale inculpaţilor prin instituirea unui sechestru asupra acestora(…)până la concurenţa sumei de 150.000 lei acordată părţii civile Dondera Anca”, se arată în decizia instanței.

Gorj Domino: Polițiștii de la Municipală se fac vegetarieni! Patronul autoservirii de lângă Poliția Târgu-Jiu a rămas fără porci. Constantin Vasioiu, patronul autoservirii situate la câțiva metri de sediul Poliției Municipală Târgu-Jiu, fost agent comercial și în Târgul Auto, a rămas fără cei 19 porci deținuți în gospodăria sa de la Stănești. Asta, deoarece pesta porcină a fost semnalată și confirmată, la finalul săptămânii trecute, la unul dintre porcii găsiți morți în coteț. Cei 18 porci vii pe care îi deținea proprietarul, pentru a asigura carnea necesară la unitatea situată pe colț, lângă Municipală, au fost sacrificați de inspectorii sanitari veterinari ajunși la fața locului iar proprietarul a fost despăgubit.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here