Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Burlan, după anunțul ministrului: Pe această logică, ar trebui să ceară și demisia Consiliului de Supraveghere. Ministrul Virgil Popescu a cerut demiterea lui Burlan de la conducerea Complexului Energetic Oltenia în timp ce se afla într-o vizită la Porțile de Fier, în județul vecin. „În presă, am văzut că domnul ministru a cerut Consiliului de Supraveghere să ne revoce din funcție pe mine și pe ceilalți membri ai Directoratului în funcție la data de 17. Mai era un singur membru în Directorat. Este decizia ministrului. Nu o comentez. Pe această logică, ar trebui să ceară demisia la toți factorii de conducere, și a CS-ului aflat în funcție la vremea respectivă. A cerut CS-ului revocarea noastră. CS are la dispoziție un termen să ne revoce, poate să ne revoce din funcție. Este un termen scurt în care să iau o decizie. Încă n-am luat nicio decizie. Este la dispoziție CS-ului revocarea”, a declarat Burlan.

Gorjonline: SURSE: Activitatea de transport persoane, SISTATĂ în toate carierele CE Oltenia. În urma controalelor dispuse de către Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, și efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj, a fost sistată activitatea de transport persoane în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia. Potrivit unor surse, măsura a fost instituită începând cu data de 23 ianuarie a.c., până la punerea în conformitate cu cerințele de securitate, conform pericolelor identificate și a riscurilor evaluate de inspectorii de muncă. În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat mai multe controale în carierele CE Oltenia, după accidentul de la exploatarea Jilț Sud, în urma căruia trei persoane au decedat și alte zece au fost rănite. Inspectorii ITM Gorj au mers, luni, în cariera Jilț Nord, după ce minerii au refuzat să se urce în mijloacele de transport. Conform acelorași surse, au fost identificate două mașini folosite pentru transportul minerilor care erau neconforme cu cerințele de securitate, adică nu aveau centuri de siguranță, iar anvelopele acestora erau uzate și crăpate, le lipseau trusele de prim ajutor și nu avea căi de evacuare urgentă. Sursele citate susțin că documentul privind sistarea activității de transport persoane în cariere a fost transmis conducerii CE Oltenia, dar și Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru.

Sabotorii: Final de mandat pentru directorul UM Sadu. Mandatul directorului general al Uzinei Mecanice (UM) Sadu, Dorin Motorga, se apropie de final. Contractul său va înceta la sfârșitul acestei luni, în 31 ianuarie. Motorga a beneficiat deja de cel puțin o prelungire a duratei contractului de mandat, ultima fiind în baza unui act adițional de la sfârșitul lunii noiembrie. Inginerul Dorin Motorga conduce uzina de armament din Bumbești-Jiu de la începutul anului trecut.

Impact în Gorj: Unitate pentru tratarea accidentelor vascular-cerebrale, înființată în Spitalul de Urgență Târgu Jiu. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi înființată o unitate pentru tratarea accidentelor vascular-cerebrale, ca urmare a creșterii numărul de cazuri. Unitatea va funcționa în cadrul secției de Neurologie. „Avem în vedere înființarea unității de accidente vasculare la nivelul secției de Neurologie. Acolo se face tratamentul de tromboliză la pacienții cu accidente vasculare, care se efectuează în secțiile de ATI. Ne dorim acest compartiment în cadrul secției de Neurologie, pentru că așa este prevăzut în structura organizatorică. Compartimentul este dotat cu aparatura necesară. Au fost realizate instalațiile electrice și de oxigen, pentru că va arăta ca un compartiment de terapie intensivă. Personalul care va lucra va fi delegat din cadrul secție de Neurologie, pentru că avem nevoie de personal cu experiență. Pentru aprobarea acestei structuri este nevoie de o comisie constituită la nivel de Minister, care va veni și va evalua activitatea care se dorește a se desfășura, după care se va emite un aviz“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Comment here