Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Încă un director la CE Oltenia. Cine este. Dan Iulius Plaveti este al cincilea membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Acesta a fost vicepreședinte (mart. 2009—iun. 2010) și apoi președinte (iun. 2010 — iun. 2012) al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. De asemenea, a fost pentru o vreme director general la Tarom. Dan Iulius Plaveti este craiovean. Din Directoratul CE Oltenia, care este acum complet, mai fac parte Daniel Burlan – președinte, Marius Negru, Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu.

Gorjonline: Ajutoare stabilite de Comisia mixtă din CEO pentru răniții de la Jilț Sud. Răniții în accidentul colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud vor beneficia de compensații financiare. Nivelul acestora va fi stabilit în cadrul Comisiei mixte sindicate-administrație. Valoarea compensației ar putea fi aceeași sau diferită, de la caz la caz, în funcție de gravitatea rănilor suferite de salariați. În accidentul de la Cariera Minieră Jilț Sud au fost implicate 16 persoane, dintre care 14 angajați ai Complexului Energetic Oltenia. Dintre cei 14, trei au decedat în urma evenimentului. Așadar, compensațiile îi vizează pe cei 11 supraviețuitori. Cea mai mare parte a acestora au ajuns la spitale pentru a beneficia de îngrijiri medicale. Cei în stare mai gravă, respectiv doi, au fost transportați la Spitalul din Craiova cu ajutorul elicopterelor SMURD. Jumătate din cei 11 răniți au fost deja externați.

Gorjeanul: CEO nu-și respectă propriul Regulament! Responsabilii accidentelor de muncă reies din document. Regulamentul Intern al CE Oltenia are 54 de pagini și este datat din anul 2019, dar există doar pe hârtie. În acest act sunt prevăzuți, în clar, responsabilii în cazul accidentelor de muncă. Cei trei angajați care au murit în tragedia de la Jilț Sud au fost conduși, duminică, pe ultimul drum. La Mătăsari s-au declarat trei zile de doliu. La cinci zile de accident, organele abilitate își continuă anchetele iar în prima ședința de Guvern din această săptămână, premierul așteaptă raportul cu privire la cele întâmplate în cariera CEO.

Pandurul: Un primar din Gorj i-a scris lui Ciolacu: Țăranul vede în noi pe Dumnezeu, dar degeaba. Supărat pe modificările legislative care îngreunează activitatea primăriilor în ceea ce privește punerea în executare a hotărârilor judecătorești precum și la emiterea titlurilor de proprietate pe terenuri și păduri, primarul din Bengești-Ciocadia i-a trimis o scrisoare președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Edilul i-a explicat  problemele cu care se confruntă la nivelul unității administrativ teritoriale și speră să se rezolve ceva în acest sens prin modificarea legislației. ”Se emit hotărâri judecătorești care sunt aproape imposibil de pus în executare pentru a pune oamenii în posesie. Nu știu cum să le rezolvăm pentru că OCPI-ul face ceva, Direcția Silvică altceva, noi avem altă legislație și tot așa. Eu am făcut o adresă către domnul Ciolacu și mi-a răspuns că va da spre analiză această problemă în comisii”, a declarat Victor Geogia. La nivelul comunei Bengești-Ciocadia ar trebui restituite proprietarilor cam 80 de hectare de pădure.

Comment here