Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Îmbarcarea minerilor spre locul de muncă va fi supravegheată de un șef din carieră. O comisie a Inspecției Muncii, în fruntea căreia s-a aflat Nicolae Bratu, inspectorul general al Inspecției Muncii, s-a aflat, joi, la Cariera Jilț Sud, acolo unde a avut loc un tragic accident, soldat cu trei persoane decedate și alte zece rănite, din rândul salariaților CEO. Una dintre măsurile luate constă în faptul că îmbarcarea minerilor spre locul de muncă va fi supravegheată de un șef din carieră. Acesta trebuie să urmărească și să se asigure că minerii sunt transportați doar cu autovehicule omologate pentru transport persoane, nu cu cele de marfă. „Am dispus două expertize. Una pentru drum, una pentru utilaj. S-a luat măsura urgentă de a supraveghea îmbarcarea muncitorilor către locurile de acces. Va fi o persoană din conducere”, a spus Nicolae Bratu, inspectorul general al Inspecției Muncii.

Sabotorii: Două expertize dispuse după accidentul de la Jilț Sud. Comisia de cercetare constituită prin decizia inspectorului general de stat, Dantes Nicolae Bratu, a demarat verificările în vederea stabilirii împrejurărilor şi a cauzelor care au condus la producerea accidentului de la Cariera Jilţ Sud. Dantes Nicolae Bratu a explicat, în context, că în urma discuţiilor cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, s-a dispus efectuarea a două expertize, una care vizează mijlocul de transport implicat în producerea evenimentului şi cealaltă care priveşte drumul de acces către Cariera Jilţ Sud. „Am atras atenţia conducerii CEO asupra faptului că măsurile dispuse de ITM Gorj în decursul timpului au caracter permanent şi obligatoriu, una dintre ele fiind: „angajatorul va asigura mijloacele de transport omologate şi autorizate pentru transportul lucrătorilor”. Comisia de cercetare îşi continuă activitatea şi are obligaţia să finalizeze cercetarea conform prevederilor legale”, a adăugat Dantes Bratu.

Pandurul: Echipele de control, duse în Cariera Jilț Sud în mașini fără poliță RCA. Situație incredibilă la Complexul Energetic Oltenia! Șefii Inspecției Muncii au fost plimbați cu o mașină care are asigurarea obligatorie expirată. Culmea, oamenii legii mergeau în teren pentru a investiga neregulile care au dus la producerea tragediei din cariera Jilț Sud. Asigurarea era obligatorie, dat fiind că au mers pe drumul public. Există voci din rândul salariaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia care afirmă ca mai multe mașini folosite în cariere, închiriate de la o cunoscută societate din Gorj, sunt fără Inspecție Tehnică Periodică și fără asigurare obligatorie.

Gorjeanul: Plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru abuzurile din minerit! Reclamant, vicepreședintele Sindicatului Liber Oltenia, sector Tismana. Nicușor Miron Croitoru, lider al Sindicatului Liber Oltenia la sectorul Tismana al CEO, a depus, joi, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Sindicalistul își acuză șefii de furt, abuz în serviciu și de alte infracțiuni de corupție. Liderul susține că din unitatea minieră au dispărut cantități impresionante de piatră, motorină dar și alte materiale care ar fi trebuit să asigure confortul angajaților în sector, asta cu ajutorul șefilor unității care fie au beneficiat de aceste materiale, fie au închis ochii la aceste furtișaguri. Salariatul este unicul semnatar al acestei reclamații și își dorește ca anchetatorii să își îndrepte atenția către EMC Rovinari deoarece situația de la Tismana nu este singulară.

Comment here