Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: A fost stabilită cauza morții celor trei angajați de la CEO. Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj a stabilit cauza morţii celor trei muncitori decedaţi în accidentul petrecut marţi, 17 ianuarie, în perimetrul Carierei Jilţ Sud. Aceștia au murit din cauza asfixiei. Trupurile neînsuflețite au fost aduse încă din ziua accidentului la Serviciul de Medicină Legală Gorj. În cursul zilei de miercuri, medicul şef legist a efectuat necropsiile. Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc, marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. Trei șefi și directori de la CEO și-au dat demisia ori au fost înlocuiți din funcție. Corpul de Control al Ministerului Energiei a declanșat un control.

Gorjeanul: Minerii merg pe jos. Tanchetele îi sperie! Nenorocirea de la Jilț Sud a făcut ca mulți dintre sutele de angajați de aici să prefere mersul pe jos, prin nămolul din cariere, decât să mai urce în tanchetele cu care au fost transportați zeci de ani. După accidentul cu trei morți și zece răniți de marți, minerii mai au la dispoziție două din cele trei mașini care le asigurau transportul în carieră. Cum drumurile sunt în continuare pline cu nămol, din cauza precipitațiilor, riscul producerii unui nou eveniment rutier nu este exclus, mai ales că, pe la colțuri, minerii povestesc fel și fel de pățanii de care au avut parte cu aceste mașini, dar despre care în public nu se prea spune nimic. Ieri dimineață două tanchete erau parcate pe platoul de unde sunt preluați minerii. Una dintre ele, folosită la transportul ortacilor pe parcursul zilei, a pornit greoi, iar când s-a pus în mișcare șoferul s-a trezit că nu poate merge mai departe pentru că s-a blocat bariera de acces. Paznicul unității a trebuit să ridice bariera cu mâna pentru a putea trece mastodontul. La prânz în tanchetă s-au urcat 8 mineri. „Regulamentar”, după cum au spus aceștia.

Sabotorii: Directoratul CEO, completat cu doi membri. Supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia au votat miercuri doi membri noi în Directoratul companiei. Este vorba despre Cosmin Trufelea, care vine din poziția de director al Carierei Roșia și are susținerea președintelui PNL Gorj, Ion Iordache, dar și de Ion Bălășoiu, director tehnic al Diviziei Miniere, susținut de PSD. În acest moment sunt ocupate patru locuri din cinci în directorat, celelalte două revenind lui Daniel Burlan și Marius Negru. CE Oltenia funcționează de la finalul anului trecut cu doar doi oameni în Directorat, deși era nevoie de minimum trei pentru cvorum.

Gorjonline: Comisarul de poliție care a împușcat un câine A FOST REȚINUT pentru 24 de ore. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a dispus, miercuri, reținerea pentru 24 de ore a comisarului de poliție Cosmin Nicolae Militaru pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept și schingiuirea animalelor. Ofițer în cadrul Biroului Siguranță Școlară din IPJ Gorj, Militaru a împușcat, cu arma de vânătoare, în craniu, un câine, care a intrat în curtea locuinței sale din Bălești. Ca urmare a acestor fapte, procurorul de caz a dispus, faţă de comisarul de poliție, măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Comment here