Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Stăpâni și sclavi în carierele CEO! Tragedia de la Jilț Sud se poate repeta! Trei oameni au murit și alți zece au fost răniți. O mașină plină cu mineri de la Cariera Jilț Sud s-a răsturnat ieri, când traversa un podeț peste banda de transport cărbune. S-a activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului s-au deplasat forțe si mijloace de intervenție din cadrul ISU Gorj, SAJ Gorj și două elicoptere SMURD. Trei oameni au murit și alți 10 au fost transportați de urgență la spitalele din Târgu-Jiu, Motru și Craiova. În tancheta care s-a răsturnat erau transportați 25 de oameni, tuburi de oxigen, trusă electrică, tot echipamentul mecanic necesar pentru reparații. O echipă dintre cei 25 de oameni avuseseră o intervenție la excavatorul minier 05.

Gorjonline: Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la CE Oltenia și cere DEMITEREA a trei șefi din structura minieră a companiei! Parchetul și ITM, anchete, după accidentul de muncă de la Jilț Sud. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, marți seara, la Târgu-Jiu, că va trimite Corpul de Control al Ministerului Energiei la Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de la Cariera Jilț Sud, în urma căruia trei bărbați, angajați ai companiei, și-au pierdut viața și alți zece au fost răniți, opt dintre aceștia fiind încă internați în spitale din Gorj și Dolj. Ministrul a declarat că a cerut conducerii CEO să-i demită pe directorul Sucursalei Miniere, Florentin Gheorghescu, pe șeful UMC Jilț, Doru Dancău și pe șeful Carierei Jilț Sud. IPJ Gorj a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate în muncă, iar ITM Gorj efectuează o anchetă cu privire la accidentul colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud.

Sabotorii: Minerii decedați aveau 29, 38, respectiv 48 de ani. Poliţiştii au stabilit că în interiorul autoutilitarei implicate în accidentul de la Cariera Jilţ Sud, pe lângă muncitorii transportaţi, în momentul producerii evenimentului se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă, a informat, marţi seara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. La nivelul IPJ Gorj s-a constituit echipa operativă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, Poliţiei Municipiului Motru şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru, care s-a deplasat la faţa locului, pentru efectuarea de cercetări. În urma evenimentului, a rezultat rănirea a 10 persoane şi decesul a trei bărbaţi, de 29, 38, respectiv 48 de ani. Conducătorul auto a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pandurul: Cel mai tânăr dintre cei decedați urma să devină tătic. Dragoş Pîrjol avea 29 de ani. El și-a pierdut viața în accidentul de la Jilț Sud. Mai mulți prieteni au postat mesaje de condoleanțe. Dragoș era căsătorit și astepta un copil. Roxana, soția sa, este însărcinată. „În aceste clipe de adâncă tristeţe îmi este foarte greu sa călesc cuvintele, pentru că nimic nu-ţi mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei dragi sau a unui prieten! Sincere condoleanţe familiei îndoliate, să ai grija de Roxi de acolo de sus și drum lin printre îngeri prieten drag”, a transmis un apropiat.

Comment here