Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Fostă șefă din CEO, șefă în continuare în energie! O importantă companie suedeză a anunțat, luni, numirea Lăcrămioarei Diaconu Pințea în funcția de country manager al filialei sale din România. OX2 dezvoltă diverse proiecte de energie regenerabilă, eoliană și fotovoltaice, numirea lui Pințea în funcția de conducere făcându-se la scurt timp după plecarea acesteia din conducerea Complexului Energetic Oltenia. Compania de stat tocmai va derula în următorii ani investiții în dezvoltarea unor proiecte cu parcuri fotovoltaice, proiecte realizate în perioada în care Pințea a fost la cârma CEO. Compania suedeză e activă pe 11 piețe din Europa, are 350 de angajați și e listată la bursa din Stockholm.

Pandurul: Pârvulescu: Nu ne-am făcut producția programată. Președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu, crede că producătorul de energie CE Oltenia va ajunge la închidere, dacă nu va avea pârghii de finanțare. El a vorbit, din nou, despre problemele de personal. CE Oltenia nu a făcut concedierile prevăzute în planul de restructurare, aprobat de Comisia Europeană, dar nici nu a început vreuna din investițiile anunțate. Mai mult, societatea a angajat pe perioadă nedeterminată peste 1.500 de persoane care să le înlocuiască pe cele care au ieșit la pensie. Însă, munca în minerit și energie este grea, iar tinerețea celor angajați nu compensează experiența celor plecați la pensie. ”O să ne trezim că nu mai avem cu cine să funcționăm. Dacă luăm anul 2022, chiar dacă au fost înlocuiți colegii care au plecat noi, sincer, nu ne-am făcut producția pe care o programasem. S-a apropiat, peste 95%, dar nu putem să spunem că numărul de salariați dictează și performanța. Și, din ce în ce mai mulți vor pleca la pensie. Înlocuitorul nu poate suplini ce făcea colegul cu 35 de ani experiență”, a declarat Pîrvulescu.

Gorjonline: Un ofițer din IPJ Gorj a împușcat un câine pe stradă! Procurorii au deschis dosar penal. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu efectuează cercetări în legătură cu o împrejurare, pe cât de penală, pe atât de macabră, al cărei protagonist este un comisar de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj. Potrivit unor informații, Cosmin Nicolae Militaru, comisar la Biroul Siguranță Școlară din IPJ Gorj, a împușcat un câine pe stradă, în apropierea locuinței sale din Bălești. Nu este clar dacă ofițerul a folosit o armă de vânătoare sau alt tip de armament și nici dacă polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu cei de la Serviciul Criminalistic și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Gorj au stabilit, cu exactitate, în urma investigațiilor, cum s-au derulat faptele. Cert este că ancheta se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu și se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de armă fără drept și pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

Sabotorii: A început procesul de recrutare la CE Oltenia. Ministerul Energiei și expertul său în recrutare Pluri Consultants România SRL a anunţat declanşarea procedurii de recrutare și selecție de candidaţi pentru nominalizarea în vederea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere la Complexul Energetic Oltenia SA. Potrivit anunțului, candidații au termen 30 de zile să își depună dosarele. Este vorba de șase posturi de supraveghetor, cel de-al șaptelea revenind reprezentantului Fondului Proprietatea. Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu în data de 15 februarie 2023.

Comment here