Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Șeful ANPC, după controalele din Rânca: Voi, mafioții locali, urlați ca din gură de șarpe în loc să vă asumați dezastrul. Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a reacționat după ce comisarii de la Protecția Consumatorului au fost acuzați de abuzuri în urma controalelor făcute în mai multe pensiuni, restaurante și hoteluri din Gorj, în special, din zona montană Rânca. „Voi, mafioții locali, urlați ca din gură de șarpe în loc să vă asumați dezastrul. Noi avem la dispoziție sute de filmări și materiale video de cum această FAMIGLIE înțelege să facă bani pe spatele siguranței consumatorilor. V-ați obișnuit să nu vă treacă nimeni pragul decât eventual să mănânce o pomană și să se facă că nu văd gravele abateri de la lege”, a transmis Constantinescu pe pagina de socializare.

Gorjonline: Filmul integral al șpăgilor primarului Stan! Cum își negocia mita! În fața procurorilor s-a încurcat în minciuni. Amănunte uluitoare ies la iveală din dosarul de corupție al primarului comunei Albeni, Silviu Ionuț Stan! Acesta este reprezentat de patru avocați în dosarul în care este judecat pentru comiterea a cinci infracțiuni de trafic de influență, două infracțiuni de luare de mită, o infracţiune de abuz în serviciu și două infracţiuni de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. În actul de inculpare, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a prezentat probe temeinice și înregistrări ambientale care dovedesc faptul că Stan a pretins şi primit bani pentru angajarea mai multor persoane în instituţie. De altfel, primarul negocia șpăgile, fără nicio reținere. Între 3.000 și 3.500 de euro fluctua șpaga pentru angajare. Stan a avut tarif redus, 12.000 de lei, pentru reangajarea fostului său apropiat, în postul de buldozerist. În aceste condiții, Curtea de Apel Craiova i-a permis lui Stan să revină pe scaunul de primar, numai că, prin măsura controlului judiciar i-a fost impus să nu ia legătura pe nicio cale cu martorii din dosar, majoritatea fiind angajați ai Primăriei Albeni.

Sabotorii: Încă o săptămână fără Directorat. Este aproape incredibil, dar acționarii și supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia nu au reușit în cele 15 zile care au trecut de la începutul anului să completeze Directoratul companiei. Acesta este nefuncțional de la finalul anului trecut, când supraveghetorii au luat act de demisia Lăcrămioarei Diaconu Pințea. Cum mandatul lui Gigel Jianu expirase cu câteva zile înainte și nu a mai fost înnoit, directoratul a rămas în doi oameni. Acesta nu este funcțional dacă nu sunt ocupate măcar trei din cele cinci posturi de director. Potrivit unor surse, oamenii care au susținerea liderilor locali ai PSD și PNL nu sunt agreați de ministrul Virgil Popescu.

Gorjeanul: Primarul Bucurescu: Făptaș sau complice! Nașul și finul au consumat zeci de carafe cu vin la Restaurantul Valentina din Motru. Finul primarului Sorin Bucurescu de la Slivilești a fost reținut sâmbătă, pentru comiterea unui accident rutier cu victimă și fugă de la locul accidentului. Evenimentul rutier s-a comis cu mașina primarului, nașul celui care și-a recunoscut sâmbătă după-amiază abia ,,vina” în fața anchetatorilor, iar autoturismul avariat a fost parcat în curtea proprietarului care nu a reacționat la vestea că finul său a lovit cu mașina sa ,,ceva”. Povestea celor doi pare cusută cu ață albă, ca și petrecerea la care a participat doar finul, atâta timp cât ambii au fost văzuți în acea seară până după orele 00.00 consumând zeci de carafe de vin în Restaurantul Valentina din Motru. De altfel, sunt camere de luat vederi și la locația respectivă, și pe drumul din Motru spre Slivilești, care pot arăta că ambii au fost în autoturism, dar și faptul că unul este făptaș și altul este complice.

Comment here