Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Firma care deține Ramada contestă controlul ANPC. Un control tematic făcut de Protecția Consumatorului în Gorj a făcut ravagii printre deținătorii de hoteluri și restaurante. Localurile pe care obișnuim să le considerăm de top în acest județ s-au trezit cu activitatea suspendată, unele motive fiind puerile. O bucată de gresie crăpată, o etichetă lipsă, o urmă de rugină pe o ușă sau ceva mizerie sub un cheder au fost motive de suspendare a activității. O firmă care deține un hotel de patru stele în Târgu Jiu a contestat în instanță procesul verbal întocmit de ANPC după control. SC WILD GROUP SRL a înregistrat dosarul pe 11 ianuarie la Judecătoria Târgu Jiu, la numai două zile de la control.

Gorjeanul: Excavatoarele din carierele CEO ZAC! Import masiv de energie. O situație incredibilă a fost surprinsă de parlamentarul USR Radu Miruță, la Cariera Jilț Nord a Complexului Energetic Oltenia. Acesta a mers joi acolo, fiind un demers pentru care deputatul a cerut încă de anul trecut să i se permită, de către conducerea CEO, accesul în unitățile miniere. Radu Miruță a găsit o exploatare pustie, cu excavatoare nemișcate, cu doar câțiva angajați. ”În Cariera Jilț Nord excavatoarele sunt oprite. La Termocentrala Turceni un singur grup funcționează, dar la jumătate de capacitate, din cele trei care sunt funcționale”, a menționat Miruță în timp ce filma în cariera pustie.

Gorjonline: 50 de milioane de euro, cifra de afaceri a unei societăți din Gorj. Cifră de afaceri impresionantă reușită de ARTEGO SA, anul trecut, în ciuda faptului că s-a lovit de scumpirile de la gaze și energie electrică. Compania producătoare de benzi transportoare și alte articole tehnice din cauciuc a avut o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro, 23 de milioane provenind doar din exportul produselor fabricate. Directorul general al ARTEGO SA, Viorel David, a declarat că exporturile sunt făcute în țări precum Spania, Germania, Italia, Franța și Anglia. „Avem 62 de parteneri externi. Anul trecut am făcut 23 de milioane de euro. Noi facem bani pentru România. Industria face bani. Noi dăm la stat 400 de miliarde de lei vechi pe an. 23 de milioane de euro a fost doar exportul. Cifra de afaceri este de aproximativ 50 de milioane de euro”, a declarat Viorel David.

Pandurul: Vîlceanu crede că Romanescu are mai multe șanse la PSD. Deputatul Dan Vîlceanu, fostul președinte al PNL de Gorj, consideră că primarul Marcel Romanescu, președintele organizației municipale Târgu Jiu a PNL, ar avea șanse mai mari să câștige încă un mandat de primar, dacă va trece PSD. „Dacă Marcel Romanescu va candida din partea PSD va avea șanse mai mari să obțină încă un mandat, pentru că în Târgu Jiu votul politic pentru PSD este mai mare decât votul politic pentru PNL“ a declarat Vîlceanu.  Fostul lider al PNL Gorj a mai precizat că primarul Marcel Romanescu se află în opoziție față de actualul președinte al organizației județene, pentru că a vizat mereu să ocupe această funcție.

Comment here