Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Directoratul CEO, nefuncțional. Evaluări ale candidaților la funcțiile de conducere. Șefii de partide din Gorj, de la PSD și PNL, Mihai Weber, respectiv Ion Iordache, au declarat că în conducerea CE Oltenia trebuie să fie numiți ,,profesioniști ai domeniului”. Directoratul CEO a rămas, de câteva săptămâni bune, doar în doi directori: Daniel Burlan și Marius Antonie Negru. În această situație, este nefuncțional. Teoretic, Consiliul de Supraveghere trebuie să-i numească pe cei evaluați, însă, după cum arată Mihai Weber, decizia e … mai sus. În spațiul public s-au vehiculat numele unui fost secretar de stat, Doru Vișan, unui șef de carieră, Cosmin Trufelea, al unui director pe parte de minerit, Ion Bălășoiu și cel al lui Constantin Popescu. ,,Directoratul trebuie completat fiindcă, în prezent, e nefuncțional. Măcar două persoane să fie nominalizate din trei… Noi (PSD, n.r.) am făcut o propunere, în urmă cu 6,7 luni, și mă refer la domnul Vișan. Apoi, l-am propus pe domnul Bălășoiu care vine din zona minieră, din CEO, cu o vechime de peste 20 de ani în minerit. Printre propuneri sunt și domnul Trufelea și Constantin Popescu. Eu am vorbit chiar ieri (marți, 10 ianuarie, n.r.) cu ministrul Virgil Popescu, spunându-i că numirile trebuie să se facă mai repede fiindcă CEO nu poate funcționa fără Directorat. M-a asigurat că se va rezolva problema. Decizia e la ministru, nu la conducerea CEO” a declarat, miercuri, președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

Gorjonline: Eolienele au dat peste cap producția CEO. Complexul Energetic Oltenia se menține cu o producție de sub o mie de megawați oră. Termocentralele pe bază de cărbune sunt pe ultimele locuri în rândul producătorilor, înaintea biomasei și a energiei solare. Grupurile pe bază de cărbune asigură doar 14% din total. La nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt pornite în continuare 4 grupuri energetice. Sunt în funcțiune două grupuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și câte unul la Sucursalele de la Turceni și de la Ișalnița.

Sabotorii: Vîlceanu le cere demisia lui Ciucă și Bode. Fostul președinte al PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a revenit în prim-plan cu un atac la premierul Ciucă și la ministrul de Interne, Lucian Bode, cărora le cere să demisioneze. “Doi colegi de partid au demisionat din funcția de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzații de plagiat, pentru a nu face rău partidului. Există în schimb și colegi care se agață de funcții indiferent cât de mult rău fac PNL. Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă și Lucian Bode. De peste un an sunt subiectul unor acuzații de plagiat. Au avut timp suficient să facă toate demersurile de clarificare necesare. Astăzi a apărut si o poziție oficială a UBB în legătură cu domnul Bode. Eu cred că este momentul ca domnii Bode si Ciucă să se gândească și la partid și să demisioneze”, a scris Vîlceanu pe pagina de socializare. Vîlceanu și-a pierdut atât postul de ministru, cât și funcțiile de secretar general al PNL și președinte al PNL Gorj, de când șefia partidului a fost preluată de Nicolae Ciucă și Lucian Bode.

Pandurul: Comuna din Gorj cu doar 42 de elevi. O comună din județul Gorj are doar 42 de elevi, care învață într-o singură școală. Este vorba de comuna Arcani, cea mai mică localitate din județului Gorj, care numără în jur de 1.000 de locuitori. Elevii din localitate învață la simultan. „Suntem obligați să susținem acele comunități unde numărul de elevi este foarte mic și este normal ca în fiecare comună să există măcar o școală. Școala cu cei puțini elevi are doar 42 de elevi și este la Arcani. Toți elevii din comună sunt în număr de 42. Această școală termină cel mai repede fondurile alocate, deoarece plata per elev duce la cheltuirea rapidă a banilor. Toți elevii de la această școală învață la simultan. Este un aspect negativ, deoarece nu se poate face performanță când există clase la simultan, dar nu se poate închide o școală“, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. 

Comment here