Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Două ghiduri de finanțare prin Programul de Tranziție Justă, lansate în Gorj. Primele două ghiduri de finanțare prin Programul de Tranziție Justă vor fi lansate peste două zile, în județul Gorj, a anunțat senatorul Ion Iordache. Întâlnirea va fi organizată de Instituția Prefectului Gorj. Președintele PNL Gorj a declarat că partidul pe care-l conduce este interesat ca acest program să fie bine gestionat în Gorj și să fie atrași cât mai mulți bani din suma alocată județului, 537 de milioane de euro. Drept urmare, la nivelul filialei a fost constituit un departament care are sarcina de a comunica oportunitățile și de a îndruma oamenii spre proiecte de finanțare.

Gorjeanul: SURSE: Ei vor face parte din Directoratul CEO. Cele trei poziții vacante din Directoratul Complexului Energetic Oltenia urmează să fie ocupate, în zilele următoare, în urma unor decizii ale Consiliului de Supraveghere. Potrivit unor informații, liberalii îi susțin pe Constantin Popescu și Cosmin Trufelea, iar social-democrații i-au propus pe Doru Vișan și Ion Bălășoiu. Până la urmă, susțin surse din companie, numele certe care vor face parte din Directoratul CEO sunt Constantin Popescu, șef birou în cadrul companiei energetice, membru în BPJ al PNL Gorj și Ion Bălășoiu, director adjunct tehnic la Sucursala Minieră, susținut de PSD Gorj. Din câte se pare, varianta cu fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, sprijinit de social-democrați, nu a fost agreată.

Gorjonline: Recidivistul Catrinoiu, judecat pentru delapidare, trage de timp să se prescrie faptele și să nu ajungă la pușcărie. Matei Catrinoiu, așa zisul lider al PNȚCD Gorj, condamnat penal pentru fapte comise în exercitarea activității sale de lichidator, apelează la tot felul de tertipuri, în dosarul în care a fost trimis în judecată, în urmă cu doi ani, pentru a se prescrie faptele de delapidare și, în acest fel, să scape de o eventuală condamnare cu executare. Dacă, în primul dosar, a primit o pedeapsă cu suspendare și a putut să-și desfășoare nestingherit activitatea infracțională, Catrinoiu e judecat acum pentru delapidare, în două dosare penale. Într-una din cauze a vândut bunurile unei firme aflate în faliment, adică două imobile în Târgu-Jiu, chiar și terenul de sub casa fiului administratorului acesteia, și și-a însușit banii.

Impact în Gorj: Un nou impozit în Târgu-Jiu. Cetățenii vor plăti taxă unei asociații controversate pentru prinderea maidanezilor. Primăria municipiului Târgu-Jiu vrea să introducă un nou tip de impozit pentru capturarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului. Fiecare locuitor al municipiului ar urma să achite 11 lei pe an. În plus, Primăria Târgu Jiu va achita câte 300 de lei pentru capturarea unui singur maidanez. Aceste precizări apar în Raportul de specialitate privind aderarea municipiului Târgu Jiu la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân“. Banii ar urma să se ducă în contul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân“, cu sediul în județul Hunedoara. Suma pe care ar urma să o achite populația municipiului Târgu Jiu acestei Asociații despre care au apărut o serie de informații controversate în spațiul public se va ridica la aproximativ nouă miliarde de lei vechi, la care se adaugă alte sume achitate de Primăria Târgu-Jiu pentru prinderea câinilor.

Comment here