Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Scandal la Primăria Albeni. Salariații nu l-au lăsat pe primarul Stan să intre în instituție. Polițiștii au intervenit, joi, la Primăria Albeni, după ce angajații nu i-au permis primarului Ionuț Stan să intre în sediul instituției. Unii dintre ei sunt martori în procesul în care Stan este judecat pentru fapte de corupție și, în mod normal, nu trebuie să intre în contact cu aceștia. Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a confirmat că un angajat al Primăriei Albeni a sesizat că fostul primar Ionuț Stan a încercat să între în instituție. Pentru că a încălcat obligațiile impuse prin control judiciar, acesta ar putea ajunge din nou după gratii.

Gorjonline: Venituri de aproape 80 de mii de lei pentru un consilier județean din pariuri sportive! Un consilier județean al Partidului Social Democrat-Gorj câștigă mai mult din pariurile sportive decât din cele două job-uri pe care le are! Este vorba despre Ionuț Dinu Drăgoi care a reușit să câștige o sumă destul de mare de bani din această activitate, conform declarației de avere ce se găsește pe site-ul Consiliului Județean Gorj. Aproximativ 80 de mii de lei a obținut consilierul județean din pariuri sportive, o sumă deloc de neglijat. Drăgoi este angajat consilier juridic la Ansamblul Artistic Doina Gorjului și ocupă aceeași funcție și la Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Gorj, însă veniturile din cele două job-uri, de 53 de mii de lei, nu se ridică la nivelul celor obținute din pariurile sportive.

Sabotorii: Salarii mai mari la CE Oltenia. Salariile în Complexul Energetic Oltenia au crescut în ultimii doi ani și vor mai crește, după cum spun liderii sindicali. Având în vedere că mineritul mai are doar câțiva ani de viață, cumva toată lumea este de acord ca acum, pe final, să fie mai bine recompensată munca oamenilor. Comisia mixtă de negociere administrație – sindicate se va întruni la jumătatea acestei luni, pentru primele discuții. Acum nici nu este clar dacă s-ar putea întruni, câtă vreme Directoratul nu este funcțional, neavând decât doi membri. Cert este că salariile vor crește cu cel puțin 450 de lei, cu cât a crescut salariul minim, dar și că va fi majorată valoarea voucherului de vacanță la 3000 de lei, din același motiv.

Gorjeanul: CE Oltenia, împiedicat în instanță să ,,doneze” terenurile din Gorj firmelor cu care vrea să facă ,,energie verde”. CEO împroprietărește OMV Petrom cu suprafețe de teren care nu-i aparțin. Liderii Constantin Crețan – Federația Naționale a Muncii, Iuliu Păuna – Uniunea Națională a Muncii Oltenia, Victor Paîia – Uniunea Națională a Muncii Valea Jiului și Tiberiu Grigoriu – Liga Muncitorilor din România au publicat o serie de aspecte necunoscute până acum opiniei publice. De pildă, aceștia susțin că CEO, în parteneriatul cu OMV Petrom, cedează sute de hectare de terenuri pentru construirea parcurilor fotovoltaice care nu îi aparțin. Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, a declarat că va face acțiune în instanță pentru blocarea investițiilor în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze, la Complexul Energetic Oltenia, dacă ,,nu va fi reglementată problema terenurilor”.

Comment here