Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Acționarii CE Oltenia vor decide constituirea companiilor pentru centrala pe gaze de la Turceni. Acționarii Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor decide, în ședința din 6 ianuarie, constituirea companiilor de proiect care ar urma să deruleze investițiile în parcurilor fotovoltaice și a centralei pe gaze de la Turceni, potrivit convocatorului AGA actualizat.„Aprobarea acordurilor acționarilor între societatea Complexul Energetic Oltenia SA și societatea Tinmar Energy SA, în forma rezultată ca urmare a continuării procedurii de selecție și a negocierilor”, pentru proiecte, se arată în Convocatorul AGA.Este vorba despre centrala pe gaze de la Turceni, de 475MW, parcurile fotovoltaice de la Rovinari, Turceni și de pe haldele de la Pinoasa și Bohorelu, în total 280 MW.AGA extraordinară a CE Oltenia a respins în octombrie, in corpore, toate asocierile care urmau să fie făcute cu Tinmar pentru a se construi noile proiecte energetice decise prin planul de decarbonare al CE Oltenia. Asocierea fusese demarată încă din vară. La finalul lui noiembrie, aceeași AGA a decis reluarea dialogului cu Tinmar Energy în vederea constituirii de societăți mixte pentru implementarea proiectelor.

Gorjonline: Petrom pune în funcțiune o sondă de extracție la Bustuchin. Compania OMW Petrom va pune în funcțiune încă o sondă în comuna Bustuchin. Se fac demersuri pentru obținerea avizelor necesare pentru execuția lucrărilor de suprafață, a unui drum de acces și a forajului în zona Bustuchin. Ulterior, va avea loc punerea în producție a sondei 1.187 Bustuchin, satul Poiana Seciuri, operată de OMW Petrom. Cel mai important aviz este cel de mediu.

Impact în Gorj: De când va fi deschis bazinul acoperit de înot de la Târgu Jiu. Autoritățile locale promit deschiderea noului bazin acoperit de înot de la Târgu Jiu. Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, bazinul de înot construit de Compania Națională de Investiții va fi deschis publicului, începând cu luna februarie. Investiția este preluată de către Edilitara Public care a lucrat la un Regulament de funcționare. Acesta prevede o dublă administrare. De la ora 08,00 la ora 14,00 bazinnul va putea fi folosit în mod gratuit de către elevii din Târgu Jiu, în baza programărilor venite de la unitățile de învățământ prin profesorii de sport. După ora 16,00, accesul va fi liber în baza unor abonamente sau a unei taxe de intrare care va fi diferită pentru adulți, copii și pensionari. Bazinul de înot va putea fi închiriat și de către instructorii de înot care nu au la dispoziție infrastructura necesară pentru a face ore. Deocamdată, nu este stabilit dacă la nivelul Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu va funcționa o secție de înot, având în vedere interesul major în legătură cu bazinul acoperit. Vor fi foarte multe persoane interesate să folosească baza sportivă respectivă și, astfel, programul va fi unul foarte aglomerat. Bazinul de înot de la Târgu Jiu, pentru care a fost realizată recepția toamna aceasta, a costat peste 2 milioane de euro.

Sabotorii: Încă o comună din Gorj devine stațiune. România are 35 de noi staţiuni turistice de interes local, anunţă Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, printre acestea aflându-se şi comuna Runcu, din judeţul Gorj. Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de staţiuni turistice de interes naţional şi 147 de interes local.  Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localităţi ca staţiuni de interes local va crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone. În Gorj, localităţile Polovragi, Baia de Fier, Novaci, Săcelu şi Peştişani au mai fost declarate staţiuni turistice de interes local.

Comment here