Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Ministerul Dezvoltării reziliază contractul pentru reabilitarea Casei de Cultură Târgu-Jiu. Secretarul general adjunct din Ministerul Dezvoltării, Victor Banța, explică, într-o postare pe Facebook, stadiul proiectului de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură din Târgu-Jiu. Pe scurt, Banța spune că mai sunt câțiva ani de așteptat deoarece contractul va fi reziliat. Proiectul tehnic pentru lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Casei de Cultură din Târgu Jiu a fost finalizat, dar șantierul este departe de a fi deschis, deoarece sumele necesare au crescut substanțial. Pentru că sunt necesare lucrări noi, care cresc cu până la 65% valoarea investiției, Ministerul Dezvoltării va rezilia contractul semnat în 2021. 

Gorjonline: Zeci de case inundate lângă Târgu-Jiu! Sute de mii de euro, pe lucrări de mântuială. Ploile abundente din ultimele zile au arătat, încă o dată, dimensiunea incompetenței unor primari, a batjocurii la adresa banilor publici prin lucrările executate de mântuială sau ”fără cap” și, evident, rezultatul: dezastru în gospodăriile oamenilor. În satul Cârbești, din comuna Drăguțești, pe strada Văleni, zeci de gospodării au fost serios afectate în urma ploilor torențiale de joi și vineri. Oamenii erau disperați din cauză că apa le intrase în gospodării, fântânile au fost inundate și nu mai puteau fi folosite, iar sâmbătă dimineața, în jurul orelor 9,00, autoritățile locale erau impasibile. ”N-a venit nimeni de la primărie să vadă care-i situația, dar să ne mai ajute cu ceva, deși vina le aparține în exclusivitate”, spuneau localnicii. În urmă cu doi ani, când a câștigat al doilea mandat în fruntea comunei, primarul Ion Dumitru Popescu s-a plimbat pe ulițele din Drăguțești călare pe un cal, iar în urma sa au fost zeci de mașini ale simpatizanților. Atunci le-a mulțumit oamenilor, într-un mod inedit, pentru că i-au acordat votul, însă acum, când casele le-au fost inundate, primarul Popescu încă nu a descălecat de pe calul ”Șoimu” și nici măcar nu a venit cu excavatorul să-i ajute.

Gorjeanul: CEO: Stocurile de cărbune, TOP SECRET marca PNL. Conform unei declarații a parlamentarului Radu Miruță, stocurile de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia sunt inexistente. Una dintre mențiuni cu privire la cărbunele necesar pentru funcționarea termocentralelor peste iarnă a fost în septembrie, când o publicație de profil a observat tăcerea șefilor CEO cu privire la acest aspect. Situația nu s-a schimbat nici până în momentul de față. Mai exact, nu există nicio situație pe care șefii CEO s-o facă publică în privința rezervei de cărbune. ”La Termocentrala Rovinari s-a stricat o bandă transportoare fiindcă au cărat cu ea nămol în loc de cărbune, la Turceni înțeleg că sunt ceva probleme cu transportul. Stocurile sunt inexistente și grupurile nu au cu ce funcționa. Consecință…grupuri energetice funcționale care au capacități de 330MWh STAU și produc 0MWh energie electrică, în momente în care România ar putea deveni cu adevărat un jucător în regiune, exportând energie electrică și negociind influență” a afirmat Miruță.

Sabotorii: Alegerile la Obștea Peștișani, suspendate. Au fost alegeri cu scandal duminică, pentru desemnarea noii conduceri a Obștii Peștișani. Potrivit unui anunț publicat pe pagina de socializare, adunarea generală de alegeri a fost “întreruptă de mai multe persoane și suspendată”. Vechea conducere susține că alegerile vor fi organizate în altă zi. Președintele obștii, Ion Poenaru, l-a avut drept contracandidat pe Sorin Tivig, care a beneficiat și de susținerea primarului din Peștișani, Cosmin Pigui.

Comment here