Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: PNL și PSD nu mai pot să dreagă busuiocul! Modificare PE ȘEST a legii decarbonării – Grupurile de la Turceni și Rovinari trec direct în conservare, la 31 decembrie 2022. Artificiul prin care Ministerul Energiei și politicienii de dreapta și de stânga au încercat acum să dreagă busuiocul, modificând ordonanța decarbonării cu eliminarea ,,conservării” și înlocuind în actul normativ cu trecerea în ,,rezervă tehnică” a grupurilor energetice ale CEO, a picat la verificarea Comisiei Europene. Publicația Profit. ro a venit cu această informație, arătând cum Guvernul Ciucă a modificat miercuri,14 decembrie 2022, pe șest, legea care a revenit astfel la prevederile inițiale: conservarea a 660 de MW, la 31 decembrie 2022.

Gorjonline: Termocentrala Chișcani, scoasă la vânzare în cursul anului viitor. Termocentrala de la Chișcani, județul Brăila, deținută de către Complexul Energetic Oltenia, ar putea să fie scoasă la vânzare de către companie în cursul anului viitor. Potrivit lui Ion Rușeț, totul va depinde de decizia acționarilor companiei energetice. Termocentrala pe gaze naturale de la Chișcani a fost preluată de către Complexul Energetic Oltenia în anul 2013, în contul unor creanțe. A mai fost achitată și o sumă de bani. Nu a funcționat vreodată și a generat costuri cu salariile și plata taxelor. S-a încercat vânzarea sucursalei respective, dar demersurile au fost oprite. A fost nevoie de realizarea unor evaluări a activelor. La un moment dat, instanța de judecată a anulat tranzacția prin care Termocentrala de la Chișcani a fost preluată de către Complexul Energetic Oltenia. În planul de restructurare și decarbonare a fost menționată însă vânzarea sau renunțarea la activele care nu sunt folosite pentru producerea de energie electrică.

Sabotorii: Fiu de sindicalist, Crăciun după gratii. „Mati”, fiul liderului de sindicat Adrian Marciuc, din CE Oltenia, va petrece și acest Crăciun după gratii. Acum doi ani, în septembrie, Robert Cristian Marciuc a fost condamnat la 3 ani și două luni de închisoare pentru trafic de droguri. Tânărul fusese admis la o facultate din Timișoara, însă a devenit rapid dealer de cannabis și ecstasy pentru colegii săi. Miercuri, „Mati”, așa cum este cunoscut între prieteni, a solicitat să fie liberat condiționat, dar cererea i-a fost respinsă de instanță. Marciuc jr. se află încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu. În trecut, Robert Marciuc a fost implicat în câteva scandaluri de răsunet în municipiul Motru: a agresat, fără niciun motiv, doi soți pe stradă și a făcut scandal într-un bar, lovind-o pe barmaniță.

Impact în Gorj: 10 miliarde lei pentru UATAA Motru. Ministerul Dezvoltării a alocat suma necesară achiziționării materialelor, păcură și cărbune, pentru desfășurarea activității UATAA Motru. Municipiul Motru dispune de un sistem public de alimentare centralizată cu energie termică, utilizând cărbune și păcură pentru producerea energiei termice. Serviciul este prestat de S.C. U.A.T.A.A. MOTRU S.A. În urma calculelor făcute, conducerea primăriei a solicitat sprijin Ministerului Dezvoltării, pentru a aloca suma de 1.033.245,9 lei pentru echilibrarea bugetului local al Municipiului Motru, în vederea menținerii continuității funcționării sistemului centralizat de termoficare în sezonul rece 2022-2023.

Comment here