Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Cum acționau falșii preoți. O mamă, înșelată cu zeci de mii de lei că-i va fi vindecat copilul grav bolnav! Detalii incredibile ies la iveală în ancheta privind activitatea falșilor preoți care „slujeau” pe Facebook. În spatele Sfântului Stelian, binefăcătorul, așa cum se numea pagina de pe rețeaua de socializare, cei trei suspecți păcăleau oamenii creduli. O femeie i-ar fi virat 30 de mii de lei în speranța că preoții falși îi vor vindeca fiul care suferă de o boală incurabilă. Alt păgubit le-ar fi dat circa 5.000 de ei tot pentru că i s-a promis că-i va fi vindecat copilul. În total, sunt 7 plângeri în acest dosar. Prejudiciul este de 80 de mii de lei. Marți, unul dintre suspecți a fost audiat la Poliția Orașului Turceni. La final, a fost anunțat că va fi reținut pentru 24 de ore.

Gorjonline: Aprobare de la AGA pentru vânzarea termocentralei de la Chișcani. Este necesară o aprobare din partea acționarilor Complexului Energetic Oltenia pentru scoaterea la vânzare a uneia dintre sucursalele electrocentrale ale companiei energetice. Este vorba de Sucursala Electrocentrale Chișcani, de la Brăila, care are grupuri pe gaze naturale. Nu a funcționat niciodată și a consumat resursele companiei de când a fost preluată. Termocentrala a fost primită de la Electrocentrale Grup, în anul 2013, în contul unor creanțe. Au mai fost dați și bani. Cu toate acestea la Chișcani nu s-a produs vreun megawat. Acum se va încerca scoaterea la vânzare a grupurilor pe gaze naturale de la Brăila pentru a recupera măcar o parte din bani.

Gorjeanul: Contracte semnate! Școli din Târgu-Jiu, reabilitate prin PNRR. Două unități de învățământ din Târgu-Jiu vor fi reabilitate cu fonduri europene. „Tocmai am semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru Școala Gimnazială «Gheorghe Tătărescu» și Liceul Tehnologic nr. 2, al cărui director, domnul Ionuț Berca, m-a însoțit la București, la Ministerul Dezvoltării”, a precizat, marți, primarul Marcel Romanescu. La Liceul Tehnologic nr. 2 este vorba de un proiect în valoare de peste 8,5 milioane de lei. Pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărescu”, suma alocată depășește 2 milioane de lei. Este vorba despre reabilitarea clădirilor în care funcționează cele două unități de învățământ, pentru creșterea eficienței energetice.

Sabotorii: Primăria Turceni oferă daruri de sărbători de zeci de mii de euro. Administrația locală din orașul Turceni nu s-a zgârcit la bani în ceea ce privește cadourile ce le va oferi de sărbători. Primăria a cumpărat, la mijlocul lunii noiembrie, 2800 de pachete. Având în vedere conținutul acestora, nu toate sunt destinate copiilor din localitate. 800 dintre pachetele cumpărate conțin inclusiv cafea și vin spumant. ”Fiecare pachet va conține: panettone 500g, praline de ciocolată 50g, tabletă de ciocolată 100g, cafea măcinată 100g, băutură 750 ml, platou”, scrie la descrierea achiziției. Peste 73 de mii lei a cheltuit primăria pentru cumpărarea acestora, adică aproape 15 mii euro. Celelalte 2000 sunt pachete cu dulciuri, care vor fi acordate de Crăciun. Pentru acestea, primăria a cheltuit peste 99 mii lei, ceea ce înseamnă o cheltuială ce depășește 20 de mii de euro. În plus, administrația locală din Turceni a venit și în sprijinul lui Moș Nicolae. A achiziționat 1800 de pachete cadou ce conțin dulciuri, pentru care a plătit alte 12 mii euro.

Comment here