Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Centrala din spatele Cinematografului ,,Sergiu Nicolaescu”, vândută de CL Târgu-Jiu unei firme cu 3 angajați, închiriată de afaceristul Lemnaru! În spațiul dezafectat, laborator de cofetărie. Fosta centrală termică din spatele Cinematografului „Sergiu Nicolaescu”, râvnită de soțul juristei-șefe a Primăriei Târgu-Jiu, înstrăinate însă în decembrie de Consiliul Local unei firme cu trei angajați, care face comerț pe internet, a fost transformată, în prezent, în laborator de cofetărie. În fosta centrală cumpărată de VERASTAR SRL cu 260.000 de lei vechi la finalul anului trecut se prepară prăjituri pentru unitățile deținute în municipiu de omul de afaceri Călin Lemnaru. Afaceristul declară că a închiriat spațiul de la cumpărătorul acesteia, l-a reabilitat, clădirea fiind în stare avansată de degradare, și l-a pus în folosință. La scurt timp după reabilitarea spațiului, Lemnaru a fost amendat de Poliția Locală pentru că a renovat clădirea, deși vecinii susțin că lângă centrală acesta a construit ilegal o anexă, pe 60 mp, fiind obligat de autorități s-o demoleze.

Impact în Gorj: Sindicaliștii din FNME vor să protesteze la București. Sindicaliștii Federației Naționale Mine Energie se pregătesc de pichetarea sediului Guvernului. Președintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a precizat că protestul va avea loc în perioada următoare, până în alegerile prezidențiale: „Acest protest va fi organizat la București pentru a se înțelege ceea ce dorim. Noi nu protestăm împotriva nimănui. Noi dorim să facem aceste acțiuni pentru a arăta ce se poate întâmpla în România. Nu va fi o manifestare mare, ci va fi una cu direcție clară și rezonanță. Mai bine se va facem o acțiune la care să participe mai puțini colegi dar care să aibă un mesaj clar“ a declarat Pârvulescu. Revendicările sindicaliștilor se referă la reducerea vârstei de pensionare a salariaților care lucrează în condiții deosebite de muncă de la 57 la 55 de ani și stabilirea schemei de sprijin pentru cumpărarea certificatelor de dioxid carbon.

Consilierul Lădaru, desemnat membru în AGA de la Transloc. Eduard Lădaru(ALDE) este noul reprezentant al Consiliului Local Târgu-Jiu în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a societății de transport în comun Transloc, ca urmare a plecării din Consiliul Local (CL) a lui Mihai Gherghe (PSD), care a ajuns secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii. Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, l-a propus pe Lădaru ca reprezentant al C.L. Târgu Jiu în AGA de la Transloc. Propunerea a fost votată, ieri, într-o ședință extraordinară, cu majoritate de voturi.

Gorj Domino: Varianta de ocolire a municipiului, blocată de interesele unor funcționari din Primăria Târgu-Jiu. Posibil conflict de interese al juristei Negrea. Agenția Națională de Integritate ar putea să verifice un posibil conflict de interese în care se află Maria Claudia Negrea, jurist în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, cea care, din această calitate, supervizează activitatea structurilor de urbanism în relația cu firmele care se ocupă de documentațiile necesare demolării construcțiilor, intrate în posesia Statului și plătite foștilor proprietari, aflate pe culoarul pe care se construiește varianta de ocolire a orașului. Toate informațiile conturează ipoteza că jurista Negrea are un interes direct în chestiunea legată de demolările de pe viitoarea centură, în contextul în care, soțul său, și el angajat al Primăriei Târgu-Jiu, a vândut o casă și un teren fostei CNANDR, pe care a obținut sume considerabile, dar refuză să-și dea acordul ca imobilul să fie demolat.

Pandurul: CE Oltenia amână angajările până după 1 ianuarie. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a spus că nevoia de sudori și vulcanizatori din carierele miniere va fi acoperită abia anul viitor. Asta deși au fost persoane interesate de concursurile organizate de companie. “A fost un concurs pentru sudori, va mai fi unul pentru vulcanizatori. Știu că au fost pe 21 de locuri în jur de o sută de dosare. Mulți dintre cei care au concurat pentru posturi pleacă de la firmele care au lucrat pentru noi. O să fie o problemă pentru acele firme”, a spus Pîrvulescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here