Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Pedeapsa primită de un gorjean prins cu droguri de 600.000 de euro. Un bărbat din Târgu-Cărbunești a fost condamnat, luni, de Tribunalul Gorj, la șase ani și opt luni de închisoare, pentru trafic de droguri de risc și instigare la infracțiunea de trafic de droguri de risc. Florin Daniel Dumitru, zis „Bălălău”, a fost prins în flagrant, la începutul verii, predând către un angajat al unei societăţi de transport internaţional două cutii ce conţineau comprimate în valoare de 600.000 euro, care urmau a fi duse şi comercializate în Norvegia. Medicamentele conțineau Alprazolam și Clonazepam, substanțe care fac parte din categoria drogurilor de risc. Drogurile confiscate urmează a fi distruse. Sentința nu este definitivă, purtând fi atacată cu apel.

Pandurul: Starea asistentei de la Ambulanța Gorj este în continuare foarte gravă. Starea asistentei de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, aflată în salvarea lovită de o autocisternă sâmbăta trecută, este în continuare foarte gravă, aceasta fiind în comă la spitalul Floreasca din București. Janina are acasă doi copii, care o așteaptă. „Este un om foarte devotat în tot ceea ce face. Sperăm să se facă bine și ne rugăm pentru ea. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat“, a spus Tiberiu Tătaru, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. Parcă un blestem ar fi în familia asistentei, deoarece, în urmă cu mai mulți ani, fratele Janinei, soțul unui cunoscut medic de la Unitatea de Primiri Urgențe, a murit într-un accident de motocicletă. În schimb, starea ambulanțierului este mai bună. Acesta a ieșit de la reanimare.

Gorjonline: Revoltător! Profesor gorjean, cercetat penal, după ce a întreținut relații sexuale cu o minoră. Polițiștii au fost sesizați, luni, de mama unei adolescente care și-a surprins fiica, în vârstă de 16 ani, în timp ce întreținea relații sexuale cu un profesor, în vârstă de 42 de ani, în apartamentul pe care aceasta îl deține într-un cartier din Nordul Municipiului Târgu-Jiu. Polițiștii au deschis un dosar penal în care profesorul este acuzat de comiterea infracțiunii de act sexual cu minor. Adolescenta a fost prezentată la medicul legist și, până aproape de miezul nopții, au fost audiate toate persoanele implicate. În final, polițiștii au decis ca profesorul să fie cercetat în stare de libertate.

Impact în Gorj: 534 de milioane de euro pentru Gorj. Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ) a fost aprobat, de către Comisia Europeană, deschizând calea spre o resursă financiară uriașă, de 534 de milioane de euro, pentru dezvoltarea economică a județului Gorj. Decizia marchează finalul unei etape de aproximativ doi ani de documentare, elaborare și demersuri ale echipei Consiliului Județean Gorj, sprijinite de colaboratorii din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), activitate care s-a materializat în cea mai mare alocare din Fondul pentru Tranziție Justă (FTJ) în raport cu celelalte cinci județe beneficiare. Consiliul Județean Gorj a început, oficial, demersurile pentru obținerea fondurilor alocate prin Fondul pentru o Tranziție Justă în 20 ianuarie 2020, printr-o adresă înaintată Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care a solicitat includerea Gorjului în Planul Teritorial de Tranziție Justă (PTTJ), ce urma să fie elaborat pentru accesarea sumelor disponibile României prin FTJ.

Comment here