Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Angajați de la Ambulanță, răniți într-un accident rutier. Din salvatori, au devenit victime! Doi angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Gorj au ajuns în stare gravă la spital după ce salvarea în care se aflau s-a lovit frontal de o cisternă. Ziua de sâmbătă trebuia sa fie una obișnuită pentru Cristi și Janina. Au preluat un pacient, în stare gravă, de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și au plecat cu el spre Craiova. Pacientul avea hemoragie internă și fiecare minut conta. Echipajul se grăbea să-l ducă la spitalul din județul vecin. Drumul lor a fost curmat brusc la ieșire din municipiul Târgu Jiu, într-un sens giratoriu. Șoferul unei cisterne nu a observat ambulanța care se afla în misiune și nu i-a acordat prioritate de trecere. Autospeciala s-a făcut praf, iar șoferul, asistenta și pacientul, pe care îl transportau, au fost grav răniți.

Gorjeanul: Avarie de incompetență!!! O alunecare de teren a acoperit, aproape în totalitate, un excavator la Jilț Sud. Situație extrem de gravă, la exploatarea minieră Jilț Sud, după ce un excavator a fost prins de o surpare masivă de taluz. Din fericire, nu a fost lovit niciun muncitor, însă pagubele materiale sunt uriașe. Minerii de la Jilț Sud spuneau, duminică dimineața, că alunecarea continuă să avanseze, în ciuda eforturilor de degajare a materialului pentru eliberarea rotorului excavatorului, iar malul de pământ a acoperit și un grup de șenile. Unul dintre excavatoriștii cu peste două decenii lucrate pe utilajul acoperit acum de pământ, pensionat în urmă cu câteva luni, a lăsat să se înțeleagă, într-o postare de o rețea de socializare, că nu se respectă monografia de lucru. Există mai multe voci care spun că nu se respectă anumite reguli tehnice în procesul de exploatare și îl găsesc vinovat pe șeful UMC Jilț, Doru Dancău, cel care a ignorat un referat al șefului de sector de la Jilț Sud în care prezenta tocmai riscul producerii unei alunecări în zona respectivă.

Gorjonline: Pășiți încet, IPJ Gorj doarme! O polițistă l-a făcut scăpat pe patronul tatălui său, un afacerist din „Mafia lemnului”. Un asistent medical, cu alcoolemie de 0,81 la mie, i-a bușit mașina unui polițist de la SICE, după o escapadă bahică, la Mușetești. O întâmplare cu polițiști și mult alcool, care a avut loc, joi seara, chiar de Ziua Națională a României, poate deschide, din nou, ”Cutia Pandorei” în IPJ Gorj, o instituție în care complicitățile locale, în care sunt implicați polițiști, sunt tolerate dintotdeauna, chiar dacă, de cele mai multe ori, frizează penalul! O astfel de situație a avut loc, în seara de 1 decembrie, la Mușetești, când niște potentați locali, aflați la limita alcoolemiei comatoase, au făcut ce au vrut ei cu o tânără polițistă aflată la locul și momentul nepotrivit. După o tamponare între petrecăreți, polițista ar fi trebuit să-l înhațe pe un afacerist din zonă, care a fugit de la locul incidentului. Dar nu l-a urmărit, pentru că era patronul tatălui său, nu a deschis nicio anchetă și nici nu s-au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere ale spațiilor comerciale din zonă, iar în comunicatul IPJ Gorj nici nu s-a pomenit de vreo tamponare, ci doar de o alcoolemie a unui asistent medical care s-a înfipt, cu 0,81 la mie, în autoturismul parcat al unui polițist de la SICE.

Impact în Gorj: Parlamentar: Nu cred că vor fi gata grupurile pe gaze de la CEO până în 2026. Unul dintre parlamentarii de Gorj este sceptic în ceea ce privește finalizarea investițiilor propuse în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2026. Claudiu Manta, deputat al PSD Gorj, este de părere că timpul rămas este mult prea scurt, cel puțin în privința celor două grupuri energetice pe gaze naturale pe care compania și-a propus să le construiască până în 2026. Este vorba de un grup pe gaze naturale la Termocentrala de la Turceni pentru care a fost selectată compania Tinmar Energy, respectiv un grup pe gaze naturale la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița pentru care a fost selectată compania ALRO. „Nu cred că vor fi gata grupurile pe gaze de la CEO până în 2026. Nu este timp suficient. Nu cred că poate fi realizat acest lucru în 3 ani. De ce nu se duce ministrul la Bruxelles să revizuiască Planul de restructurare? E nevoie de energie pe cărbune în continuare” a declarat Claudiu Manta, la o televiziune locală.

Comment here