Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Florin Cîrciumaru, eliberat din arest, fără vreo măsură restrictivă. Florin Cîrciumaru, fostul primar al municipiului Târgu Jiu, a fost eliberat din arest, marți, la expirarea termenului de 24 de ore, fără ca procurorii să propună o altă măsură împotriva sa. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul spălării cu jet sub presiune a Porții Sărutului, care a avut loc în urmă cu nouă ani. De menționat este că unele fapte din acest dosar s-au prescris, iar procurorii au casat de mai multe ori dosarul.

Pandurul: Un primar din Gorj își pierde mandatul. Primarul din Vladimir, Ion Ianăși, pierde funcția după ce Curtea de Apel Craiova a admis apelul Parchetului într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Cel mai probabil, prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu, va da o dispoziție în acest sens, în momentul în care va primi decizia. Ianăși a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Instanța a decis că, doi ani, liberalul nu mai are voie sa ocupe o funcție publică.

Gorjonline: Preotul cercetat pentru hărțuirea unor eleve de la Liceul Teologic a pierdut Parohia din Bălești. Preotul, totodată profesor de teologie la Liceul Teologic din Târgu Jiu, nu a fost doar dat afară din învățământ, după ce mai multe eleve l-au acuzat de hărțuire sexuală. Acesta a pierdut și parohia din Bălești unde își desfășura activitatea, totul după scandalul în care a fost implicat, una dintre eleve depunând plângere penală împotriva sa. Preotul a predat șapte ani la Liceul Teologic din Târgu Jiu, iar în ultimele luni mai multe eleve le-au povestit părinților că profesorul le trimitea mesaje indecente. Deși mai multe fete susțin că au fost hărțuite de preotul de 34 de ani, una singură a depus plângere împotriva lui. Toate victimele vor fi însă audiate, dacă va fi nevoie, au anunțat anchetatorii. În ce privește parohia, localnicii consideră că îndepărtarea preotului Ionel Bordeiași din funcție ar fi o greșeală.

Sabotorii: Revoltător! Ministerul de Finanțe ia banii CE Oltenia pentru reducerea deficitului. Ministerul de Finanțe a propus marți mai multe măsuri fiscal-bugetare prin care să reducă deficitul bugetar. Ministerul a pus ochii pe profitul Complexului Energetic Oltenia și cere restituirea împrumutului de salvare primit de societate acum doi ani pentru achiziționarea certificatelor de carbon. „România se află în procedura europeană de deficit excesiv, ceea ce înseamnă că actuala construcţie bugetară suportă constrângeri semnificative, deoarece politica de deficit bugetar prevede o ajustare substanţială pe termen scurt şi mediu, la care s-au adăugat necesităţile suplimentare de finanţare generate de conflictul din Ucraina şi de creşterea generală a preţurilor. În contextul celor de mai sus, pentru degrevarea bugetului de stat, având în vedere rezultatele financiare ale Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA, se propune modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2022 în ceea ce priveşte asigurarea reîntregirii veniturilor din privatizare utilizate de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, din sursele proprii ale societăţii”, se arată în nota de fundamentare a unui act normativ aflat în dezbatere publică. În 2020, CE Oltenia a primit un împrumut reprezentând ajutor de salvare, în valoare de 251.046,025 mii euro. Profitul net estimat în acest an este de peste 650 de milioane de euro, din care statul vrea impozit pe profit, dividende, dar și recuperarea împrumutului. Adică aproape toți banii.

Comment here