Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Iordache a preluat șefia PNL Gorj! Victorie zdrobitoare a senatorului împotriva lui Pecingină. Alegerile din cadrul Partidului Național Liberal Gorj s-au încheiat cu un rezultat deja anticipat de mai toată lumea. Ion Iordache a câștigat fără drept de apel duelul cu Gheorghe Pecingină, deputatul neavând resursele necesare pentru câștiga. 271 de voturi a strâns senatorul, în timp ce Pecingină a adunat 67 de voturi, cu toată susținerea Alinei Gorghiu, președintele Senatului României. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a numărat și el printre cei prezenți la victoria fără emoții a lui Iordache. Singurul lucru notabil la aceste alegeri a fost votul delegației de la Târgu-Jiu, coordonată de primarul Marcel Laurențiu Romanescu, președintele organizației municipal a PNL. 16 voturi nule au fost introduse în urne, semn că Romanescu nu a vrut să aleagă niciunul dintre cei doi candidați. Printre cei prezenți s-a numărat și fostul președinte Dan Vîlceanu care a fost mazilit, în urmă cu câteva luni, din fruntea organizației județene de către liderii de la centru.

Gorjeanul: Ministrul Boloș, la Târgu-Jiu: ,,Gorjul are alocat un buget de peste 530 de milioane de euro”. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloș, a enumerat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, oportunitățile pe care le are județul Gorj pentru dezvoltarea economică pe fonduri europene. Boloș a vorbit de o alocare pentru Gorj, pe care a numit-o fără precedent, de 530 de milioane de euro, pentru atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă, pentru cursuri de calificare și așa zisele proiecte verzi, adică de eficiență energetică, dar și despre proiectul ApaRegio privind rețelele de apă și canalizare, pentru o treime din populația județului. Ministrul a făcut precizări și în legătură că drumul expres Craiova – Târgu-Jiu despre care a spus că este în pregătire studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție.

Pandurul: Cartier din Târgu Jiu, îngropat în gunoaie. Imagini greu de privit în Cartierul Pandurașul, care pare că a devenit o groapă imensă de gunoi. Străzi blocate de gunoaie, mormane de haine, plastice și resturi menajere zac pe câmpuri sau lângă calea ferată. E fenomenul imposibil de eradicat, în fața căruia autoritățile n-au nicio soluție. După ce consilierul local Luis Popa a postat pe Facebook câteva fotografii cu gunoaiele din zonă, a fost trimis un utilaj să strângă gunoaiele care blocau o stradă. Oamenii care locuiesc în cartier sunt revoltați, dar spun că nu ei aruncă gunoaiele care zac oriunde te-ai uita.

Sabotorii: McDonald’s Târgu Jiu, aproape gata. McDonald’s Târgu Jiu va fi inaugurat pe 14 decembrie, a anunțat primarul Marcel Romanescu, care promite că până atunci va fi modernizată strada pe care este situat noul local. „Asfaltăm acest segment, urmând ca restul să fie amenajat după introducerea canalizării. De altfel, modernizăm canalizarea în mai multe cartiere de aici. Am anunțat, deja, că au fost făcute unele exproprieri pentru a putea dezvolta rețeaua, o investiție foarte importantă având în vedere că urmează să îmbunătățească modul de funcționare a canalizării la nivelul întregului oraș”, a transmis Romanescu.

Comment here