Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: CJ Gorj cere finanțare pentru lucrările hidro de pe Jiu. Consiliul Județean Gorj a înaintat, joi, o adresă către Guvernul României, Ministerul Investițiilor Europene și Ministerul Energiei, prin care solicită includerea proiectului de investiții „AHE a Râului Jiu pe sectorul Valea Sadului – Vădeni” în lista proiectelor finanțate prin REPower EU. Solicitare vine în contextul lansării în procedură de transparență decizională a proiectului de ordonanță de urgență privind obiectivele de investiții pentru realizarea de amenajări hidroenergetice, în care sunt incluse doar două proiecte. „Având în vedere că REPower EU este orientat către investiții aflate în diferite etape de execuție, includerea AHE Valea Sadului – Vădeni este esențială, atât prin prisma anvergurii proiectului cât și prin cea a stadiului actual de execuție, de peste 50%” a arătat Consiliul Județean Gorj.

Gorjonline: Consiliul de Supraveghere, complet! Cine este cel de-al șaptelea supraveghetor al CEO. Acționarii Complexului Energetic Oltenia au decis, joi, revocarea lui Alexandru Florian Gătejescu din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al companiei. Mandatul de supraveghetor al avocatului Gătejescu expiră la data de 27 noiembrie a.c., iar în locul acestuia Adunarea Generală a Acționarilor l-a numit pe Mădălin Eftenoiu. Finanțistul Eftenoiu, șeful Administrației Fiscale pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București, este pentru a treia oară în Consiliul de Supraveghere al companiei energetice.

Impact în Gorj: Sindicalist: România ar fi trebuit să acționeze precum Polonia în problema cărbunelui. Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, este de părere că România ar fi trebuit să acționeze precum Polonia, în ceea ce privește termocentralele pe bază de cărbune. În opinia sindicalistului, țara noastră chiar ar fi fost în avantaj să prelungească viața grupurilor pe bază de cărbune, având în vedere ponderea redusă a acestora în total sistem energetic, în comparație cu statul polonez. „România ar fi trebuit să acționeze precum Polonia în problema cărbunelui. Nu putea nimeni să ne spună ceva. Polonia avea 2042 într-o primă fază, iar noi avem 2030- 2032. Puteam și noi să ne ducem cu grupurile pe bază de cărbune până în 2042. Polonia ce a făcut după izbucnirea crizei energetice?! A renunțat de tot la termenul de închidere 2042 și nu se mai știe niciun termen acum. În schimb România își asumă în continuare planurile de închidere”, a declarat Constantin Crețan.

Pandurul: Asistentele de la spitalul din Rovinari, care dansau pe manele, afectate de eveniment: „Plâng de o săptămână“. Cele două asistente medicale de la Spitalul Orășenesc „Sf. Ștefan“ din Rovinari, care apar într-o filmare în timp ce se mișcă pe ritmuri de manele în timp ce se aflau la serviciu, sunt afectate de cele întâmplate, a declarat directorul unității medicale, Constantin Podaru. „Este firesc să fie afectate de tot ce s-a întâmplat. Este vorba de două tinere care au un viitor profesional în față. Probabil, nu vor putea șterge așa ușor ce s-a întâmplat. Își făcuseră tratamentul la cei câțiva pacienți, nu aveau pacienți COVID. Erau la finalul unei ture de 12 ore la final. Lucrurile au fost denaturate. Este un fapt real și am luat măsuri. Au primit avertisment scris. Au greșit și vor avea ani de zile pe conștiință ceea ce s-a întâmplat. Plâng de o săptămână. Pentru mine, a fost un caz singular“, a precizat Constantin Podaru, la o emisiune.

Comment here