Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Liberalul Daniel Burlan (CEO): Cu 5.000 de salariați mai puțini, în trei ani! Suntem la finalul anului 2022 iar managerul CEO, Daniel Burlan, membru în Biroul Permanent al PNL Gorj anunță, fără niciun ocoliș că, până în anul 2026, în companie vor mai lucra în jur de 5.800 de oameni. Daniel Burlan a vorbit într-o emisiune despre Planul de restructurare care va fi dus la ,,bun sfârșit”, în 2026, adică în trei ani. Cu alte cuvinte, 5.000 de slujbe vor dispărea din organigrama companiei. ,,În 2026 se termină perioada de restructurare, personalul scade de la an la an. Se diminuează serviciilor la CEO și se va lucra, în mod special, cu oameni de la Minprest. Activitatea minieră va fi preluată de altă sucursală, se va face o organizație tip holding în care va fi energia pe cărbune, energia pe gaz și energia fotovoltaică”, a declarat Burlan. Astfel, vor rămâne în jur de 5.800 de salariați până la sfârșitul anului 2026, în CE Oltenia.

Gorjonline: Un judecător și doi procurori pleacă din sistem. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, trei decrete de eliberare din funcție pentru trei magistrați din Gorj. Primul decret este pentru eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Gorj a lui Carmen Loredana Mănescu, judecător pentru executarea pedepselor privative de libertate la Penitenciarul Târgu Jiu şi Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Gorj, urmare a pensionării. Al doilea privește eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a lui Cristian Cîrstea, tot prin pensionare. Ultimul decret privește eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a Cameliei Caragea, tot prin pensionare, la data de 1 decembrie 2022.

Pandurul: Investiţii de peste 3 milioane de lei pentru restaurarea unui obiectiv cultural-istoric. Consiliul Județean Gorj investește peste 3 milioane de lei în restaurarea unui important obiectiv cultural-istoric aflat în patrimoniul public al județului Gorj. Este vorba despre Casa Memorială „Ion Popescu-Voitești”, situată în satul Voiteștii din Vale, comuna Bălănești. Obiectivul se află în plin proces de consolidare și reabilitare. Lucrările au început  în toamna anului trecut (28.09.2021), fiind prevăzută o durată de execuție de 24 de luni. Finanțarea investiției este asigurată din bugetul propriu al Județului Gorj, suma totală fiind de 3.072.058,20 lei cu TVA. În prezent, lucrarea a fost realizată în procent de 40%.

Impact în Gorj: Premiu din partea Casei Regale pentru șeful Salvamont Gorj. Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și al Salvamont România, a participat la o manifestare organizată de Casa Regală a României. „Seara regală dedicată Curajului Civic“ a avut loc joi, 17 noiembrie, la Palatul Regal din București. „Am aproape 40 de ani de salvare montană și am fondat Serviciul Salvamont din Gorj. La un moment dat, colegii din țară au considerat că prin ceea ce am făcut și demonstrat că merit să fiu președintele Salvamont România. A fost și o încununare din partea Casei Regale, pentru activitatea mea și a structurilor Salvamont din România. Am primit o distincție de onoare din partea Casei Regale. Am fost emoționat și încântat“, a declarat Sabin Cornoiu.

Comment here