Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Mese noi pentru Piaţa Centrală, dar comercianţii au alte probleme: „Avem șobolani în piață”. Primăria Târgu-Jiu a achiziţionat 90 de mese metalice pentru sectorul agricol, cu două compartimente şi uşi individuale. Pentru această achiziţie, administraţia locala va plăti suma de 265.500 lei. Mesele au fost cumpărate la solicitarea societăţii Edilitara Public SA, care administrează pieţele din municipiu, de la Uzitmet Industry SRL din Rovinari. Comercianţii afirmă ca noile mese nu erau o prioritate, mai ales că, în ultimul timp, se confruntă cu alte probleme. „Aveam nevoie să fie piaţa închisă. Nu de licitaţie, nu de nimic. Iarna ce facem? Vindem marfă îngheţată. Mulţi comercianţi stăm acasă iarna. Dacă vinzi clientului marfă îngheţată, a doua oară nu va mai cumpăra de la tine. Există probleme mult mai mari. Avem şobolani în piaţă. Stăm cu marfa în maşină ca să nu ne-o mănânce. Sunt mai multe aspecte decât mesele. Da, puteau să le repare. Sunt multe mese rupte, dar nu consider că acest lucru era o prioritate. Se puteau repara, nu neapărat cumpăra” a declarat un comerciant.

Gorjonline: Un șef din CEO îi cere secretarului de stat Ștefan să facă publică situația alocărilor bugetare pentru companie, în ultimii ani. O postare a vicepreședintelui PSD Gorj, Constantin Ștefan, secretar de stat în Ministerul Energiei, intitulată ”Viteji cu fapte, nu cu vorbe!”, în care îi ironizează pe colegii săi de coaliție din PNL, cum că au stat ascunși de la momentul apariției actului normativ privind decarbonarea sistemului energetic, a stârnit reacții în tabăra liberală. Consilierul județean Constantin Popescu, membru în Biroul Permanent Județean al PNL Gorj, șef în CE Oltenia, i-a cerut lui Ștefan să spună concret ce au făcut ambele partide pentru compania energetică. Mai exact, Popescu îi solicită secretarului de stat să prezinte public situația alocărilor bugetare, în ultimii ani, pentru CE Oltenia.

Gorjeanul: Despăgubiri pentru victimele lui Mihai Dafinescu. Punct final în procesul în care Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei din Novaci, a fost găsit deja vinovat penal pentru uciderea unei femei după ce s-a urcat băut la volan. Acum, magistrații au finalizat și partea civilă, cea a despăgubirilor la care au dreptul rudele victimei, respectiv fiul acesteia și restul membrilor familiei. Acum un an de zile Judecătoria Craiova a stabilit ca instanță de fond valoarea daunelor la care au dreptul rudele, dar sentința a fost contestată, Curtea de Apel dând acum un verdict definitiv, care îl confirmă pe cel inițial. Doar către Denis Cristian Motorcea, fiul victimei Florentina Motorcea, Dafinescu trebui să achite 1.250.000 ron prejudiciul moral pentru traumele psihice suferite ca urmare a decesului mamei sale.

Sabotorii: Salariații CE Oltenia cer strămutarea proceselor. Mai mulți salariați ai Complexului Energetic Oltenia au cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție strămutarea proceselor pe care le au cu Casa de Pensii Gorj. Aceștia cred că din cauza judecătorilor li se resping dosarele de pensionare, în baza legilor care a redus vârsta la 52 de ani. Casele de pensii din țară au o politică unitară pe Legea 197/2021, în sensul în care nu recunosc retroactiv condițiile de muncă. La Tribunalul Hunedoara și la Curtea de Apel Alba Iulia sunt zeci de salariați care au obținut câștig de cauză, la fel și la alte instanțe din țară, mai puțin la cele din Oltenia.

Comment here