Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Forma în care a trecut legea pentru pensionarea minerilor și energeticienilor. Articolele eliminate. Raportul Comisiei de muncă pe proiectul de lege care permite pensionarea mai devreme a persoanelor care au muncit în condiții deosebite a fost publicat pe site-ul Camerei Deputaților și urmează dezbaterea în plen. Forma în care a trecut proiectul de comisie nu i-a mulțumit pe liderii sindicali. A fost eliminată prevederea care ar fi permis și energeticienilor de la termocentralele Turceni, Ișalnița și Craiova II să se pensioneze mai devreme, dar și articolul care impunea recalcularea pensiilor pentru cei ieșiți deja din producție. Practic, din tot proiectul a mai rămas prevederea potrivit căreia persoanele care lucrează în condiții deosebite vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat, față de trei luni cât este în prezent. La Complexul Energetic Oltenia sunt opt mii de salariați care se încadrează în această lege, adică minerii din toate carierele și energeticienii de la Rovinari.

Gorj Domino: Rocadă la vârful IPJ: pleacă Drăghiea, revine Fețanu! Comisarul-șef de poliție Decebal Dumitru Drăghiea, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, i-a cerut ministrului Afacerilor Interne să fie mutat pe aceeași funcție în instituția similară din județul Mehedinți, susțin surse din poliție. Mutarea va avea loc în următoarele zile, în contextul în care îi încetează împuternicirea, la conducerea IPJ Mehedinți, comisarului șef Daniel Fețanu, care ar urma să revină la cârma poliției gorjene.

Gorjeanul: Începe judecarea dosarului cu cinci inculpați de la Vladimir! Prefectura îl lasă pe primar să-și facă de cap. Pe data de 1 octombrie, o instanță a Tribunalului Gorj a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală cu rechizitoriul nr. 269/P/2019 din 05.07.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, privind inculpații Ion Ianăși, primarul comunei Vladimir, a lui Daniel Vasile Pasăre, contabilul primăriei și nepot al primarului. Aceeași măsură și-n privința lui Liviu Ion Popescu, Gheorghe Sucitu și Gheorghe Mielușanu, dirigintele de șantier, reprezentantul firmei Gatmat Prod și cel al Primăriei Vladimir. Începerea judecății, mai ales în cazul contabilului Pasăre, ar fi trebuit să ducă la suspendarea din funcție a respectivului.

Primarul de Stănești recidivează! Alți doi salariați ai primăriei, prinși muncind pentru edil. La patru zile după ce un cetățean al comunei Stănești a fotografiat și filmat doi angajați ai primăriei conduse de Ștefan Blideanu, în timp ce vopseau pridvorul casei edilului, situația s-a repetat. De data aceasta, chiar și primarul era de față, când doi subalterni de-ai săi de la Primăria Stănești îi descărcau produse cumpărate de la un producător din Târgu-Jiu, în curtea locuinței sale. Cristi Istrugă, localnicul care a filmat și de data aceasta operațiunea, i-a căutat pe cei doi angajați la serviciu, evident că nu i-a găsit iar nimeni din instituție nu știa să fi fost liberi ori în concediu.

Impact în Gorj: Profesorul gorjean care coordonează lotul de informatică al României, nemulțumit de modul în care este tratat de autorități. Eugen Nodea, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu şi coordonatorul lotului de informatică juniori al României, care a câștigat locul I la Olimpiada Europeană de Informatică din Slovenia, este dezamăgit de modul în care este tratat de Ministerul Educaţiei şi se gândeşte să se retragă de la lotul naţional. Eugen Nodea nu primeşte niciun leu în plus la salariu pentru activitatea pe care o desfăşoară sau pentru rezultatele de excepţie obţinute, cu toate că este plecat de acasă cel puțin două luni pe an.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here