Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Anchetă pentru ucidere din culpă în cazul fostului director economic de la Casa de Sănătate, care a murit pe masa de operație. Fostul director economic al Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, Valeriu Constantin Buju, va fi înmormântat sâmbătă, în Cimitirul Municipal din Târgu Jiu. Procesiunea va începe la ora 12,00. Slujba de înmormântare va avea loc la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe strada Eroilor. Valeriu Constantin Buju a decedat în urmă cu câteva zile chiar pe masa de operație, la scurt timp după ce i s-a făcut anestezia. Valeriu Constantin Buju, în vârstă de 41 de ani, trebuia să fie operat pentru extirparea vezicii biliare. Acesta a intrat în stop cardio-respirator și a decedat. Potrivit unor surse, el ar fi suferit un șoc anafilactic. Cazul este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Rezultatul autopsiei nu a fost făcut public.

Gorj Domino: PERICOL la un colegiu din Târgu-Jiu! Ca să nu le cadă tencuiala în cap elevilor, clădirea a fost împrejmuită cu bandă de protecție. Nici o firmă nu și-a dorit contractul de 1,3 milioane de euro pentru reabilitarea imobilului, iar licitația a fost ANULATĂ. Hârțogăria, procedurile greoaie de licitație și lentoarea cu care s-au mișcat autoritățile locale au făcut ca lucrările de reabilitare la Colegiul Național ”Spiru Haret” (CNSH) Târgu-Jiu să întârzie nepermis de mult, iar clădirea, monument istoric, să ajungă într-un stadiu de degradare alarmant. Reprezentanții instituției de învățământ au fost puși, joi, 3 octombrie a.c., în situația de a împrejmui imobilul cu bandă de protecție, pentru că există riscul ca tencuiala de pe pereții exterior ai imobilului și țigle din acoperiș să cadă și să-i rănească pe elevi. Primăria Municipiului Târgu-Jiu a eliberat autorizație de construire, în vederea reabilitării clădirii în care funcționează prestigiosul Colegiu, pentru care au fost alocați 6,2 milioane de lei, însă nici o firmă nu s-a prezentat la licitația care trebuia să aibă loc în urmă cu două săptămâni, iar aceasta a fost anulată.

Gorjeanul: Rotaru a pierdut procesul cu Romanescu. Fostul șef al Direcției Publice de Patrimoniu a primit, ieri, un verdict negativ din partea judecătorilor gorjeni în procesul prin care a contestat decizia primarului Marcel Romanescu de a-l demite din funcția de conducere. Marian Rotaru câștigase recent prin sentință definitivă anularea hotărârii de Consiliu Local de îndepărtare a sa din funcție. În sentința respectivă judecătorii constatau că nu consilierii au acest drept legal, ci doar primarul.

Pandurul: Boza nu știe încă dacă va intra în politică. Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a avut un schimb de replici pe pagina de socializare cu Florin Șarapatin de la PLUS Gorj, care îi tot aduce reproșuri legate de management și nu numai. Într-unul din comentarii, Boza susține că nu face politică, încă, dar dă indicii despre partidul la care s-ar putea duce. “Nu am intrat în politică şi nu ştiu ÎNCĂ dacă voi intra vreodată. Vă asigur însă că, dacă o voi face, o voi face doar alături de acei oameni ce doresc să facă ceva pentru ţara asta”, a fost mesajul lui Boza. Nu este prima dată când se discută despre intrarea lui Boza în politică, fiind un subiect la fel de comentat ca o eventuală demitere a acestuia de la CE Oltenia, ambele informații nefiind confirmate până acum. Lumea politică vorbește însă de o candidatură a lui Boza în 2020 pe lista PSD la alegerile parlamentare.

Firma Secol și subcontractanții ar putea finaliza centura municipiului Târgu-Jiu. O singură ofertă a fost depusă pentru finalizarea centurii municipiului Târgu-Jiu, lucrare abandonată de câțiva ani. Oferta firmei Secol este în prezent în evaluare financiară. Societatea are mai mulți subcontractanți. SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI este ofertantul principal, lider de asociere, iar SECOL România este ofertant. Varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu va avea o lungime de aproape 20 de kilometri, valoarea investiției fiind estimată la 207 milioane de lei fără TVA. Lucrarea presupune realizarea unor poduri peste Jiu, Amaradia şi calea ferată, dar şi două pasaje supraterane, ce vor trece peste Drumul Naţional 67.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here