Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Reducerea vârstei de pensionare în minerit, aviz favorabil. Urmează votul în plen. Proiectul de modificare a Legii pensiilor, care va permite pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor, a primit aviz pozitiv în Comisia de muncă din Camera Deputaților. Urmează votul în plen și, dacă va fi favorabil, proiectul va devenit lege. Potrivit modificărilor legislative, salariații care lucrează în condiții deosebite de muncă vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de patru luni la fiecare an lucrat, față de trei luni cât prevede legea actuală. În Complexul Energetic Oltenia sunt peste opt mii de salariați încadrați în condiții deosebite.

O firmă cu un singur angajat ridică o sală de sport în Gorj. Un SRL din București, cu un singur salariat, a câștigat contractul privind construcția unei săli de sport în orașul Novaci. Este vorba de Antrepriza Construcții Edilitare SRL, firmă înființată în urmă cu patru ani. Compania Națională de Investiții a organizat licitația. Au fost primite trei oferte, fiind aleasă cea a SC Antrepriza Construcții Edilitare SRL. Contractul cu firma bucureșteană a fost încheiat pe 18 septembrie. Sala din Novaci, amplasată pe str. Rânca, va avea o tribună cu 180 de locuri. Firma din Capitală va încasa nu mai puțin de 7 milioane de lei pentru edificarea sălii de sport.

Impact în Gorj: Clubul Sportiv Pandurii deschide proces Primăriei Târgu –Jiu. Directorul Mihai Prunariu a făcut anunțul la un post local de televiziune. „O să acționăm în judecată Primăria până la urmă, dar sper ca după discuția pe care am avut-o cu primarul multe din lucrurile trecute acolo să se rezolve. Dacă nu… Aș fi început procesele încă de pe acum, dar nu avem buget nici să terminăm anul sportiv. Vreau să-i dau în judecată să facă ce au semnat acolo. Că s-a schimbat primarul, că s-au mai schimbat unii, că s-au mai schimbat alții, mă interesează mai puțin. Până la urmă înțelegerile făcute între instituții rămân“, a  declarat Prunariu, referindu-se la protocolul din anul 2001, încheiat de CS Pandurii cu Primăria Târgu-Jiu, care nu mai este respectat.

Gorj Domino: Rușeț: Bejinaru a fost cățelușul trimis de domnul Romanescu să latre la poartă! Bejinaru: De moralitate nu poate să-mi vorbească un om care sparge sute de milioane prin cazinouri! Disputa dintre fostul senator Ion Rușeț și primarul Marcel Romanescu se acutizează, după ce, în urmă cu o săptămână edilul a reacționat, în urma afirmațiilor lui Rușeț de la Tele3, potrivit cărora social-democratul Ciprian Florescu va pleca cu prima șansă în bătălia pentru Primăria Târgu-Jiu, în 2020. În războiul declarațiilor a intrat și Bogdan Bejinaru, secretarul general al PNL Târgu-Jiu, unul dintre apropiații primarului, despre care Rușeț a spus că este cățelușul trimis de Romanescu să latre la poartă. Bejinaru i-a reproșat fostului senator că a dezbinat sindicatele și că era un împătimit al jocurilor de noroc.

Gorjeanul: Investiții blocate în Gorj. Ministrul Cuc, luat la întrebări. Senatorul PSD Scarlat Iriza vrea să afle care este situația reală a trei proiecte importante de infrastructură din Gorj. Parlamentarul i-a adresat, în acest sens, o interpelare ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Iriza vrea să afle de ce nu s-au reluat lucrările la centura municipiului Târgu-Jiu, proiect demarat în 2014, și care este situația drumului expres Craiova-Târgu-Jiu. Iriza scrie despre ”depășirea în mod repetat a termenelor asumate public de conducerea Ministerului Transporturilor și a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru reluarea lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu, demararea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic la Drumul Expres Craiova-Târgu-Jiu și începerea construirii unui pod nou peste râul Jiu, la Meri, în Gorj”. Mai mult, parlamentarul de Gorj vrea să știe sursele concrete de finanțare pentru fiecare obiectiv în parte și sumele alocate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here