Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: La CEO, ca la Medicină! 7 pe loc, la concursul pentru posturile de referent. Complexul Energetic Oltenia a organizat concurs pentru ocuparea a 8 posturi de referent de specialitate și a unui post de inginer în cadrul Direcției Comerciale. Pentru că nu au fost impuse criterii discriminatorii și selective, cum se procedează la concursurile organizate de unele instituții publice, la care câștigătorii sunt cunoscuți cu mult înainte de publicarea anunțului inițial, 58 de candidați au susținut prima probă a concursului pentru ocuparea posturilor de referent și alte patru persoane au concurat pentru postul de inginer. Condiția necesară și suficientă pentru a participa la concursul organizat de CEO a fost aceea de a deține o diplomă de licență, în cazul posturilor de referent de specialitate, fără să fie specificat vreun domeniu și nici vechime în specialitatea studiilor. În privința postului de inginer, le-a conferit dreptul de a participa la concurs celor cu studii tehnice superioare în domeniul energetic, fără vreun alt criteriu discriminatoriu.

Sabotorii: Negocieri pentru majorări salariale la CE Oltenia. Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia ar putea beneficia de majorări salariale, în contextul crizei energetice care afectează populația, dar este favorabilă producătorilor de energie. Federațiile Mine-Energie și Univers au trimis o adresă administrației CE Oltenia, prin care solicită majorarea salariului de bază al tuturor salariaților cu 450 de lei. Solicitarea formulată de liderii Dumitru Pîrvulescu și Gabriel Căldărușe are la bază faptul că, de la 1 ianuarie, salariul minim va crește la trei mii de lei, potrivit discuțiilor lansate în spațiul public de membri ai guvernului. Mai mult, sindicatele solicită ca salariații să participe la împărțirea profitului, prin introducerea unui articol nou în Contractul Colectiv de Muncă.

Gorjeanul: PNL Gorj arde, dar liberalii de la Motru o dau pe chef! Cine a plătit chermeza și care a fost scopul petrecerii. În timp ce PNL Gorj este un adevărat câmp de bătălie, opozanții fiind Dan Vâlceanu și Ion Iordache, la Motru, liberalii tratează totul cu chef și voie bună. Peste 40 de liberali din organizația locală, în frunte cu liderii de facto ai filialei au petrecut, astfel, pe 26 septembrie, la Restaurantul Ghiocela, în salonul auriu. Patronul Mihai Rămescu a invitat liberalii de la Motru, unii foarte stresați că își pierd locurile de muncă din Directoratul CE Oltenia sau de la partid, simbria din bani publici fiind mai mult decât atractiva și îndestulătoare, la o masă festivă la restaurantul sau din Motru.

Pandurul: Un medic chirurg în Consiliul Local Târgu-Jiu. Partidul Social-Democrat are un nou consilier local în Consiliul Local Târgu-Jiu. Este vorba despre medicul chirurg Gheorghe Udrescu. Acesta a reușit „să prindă” un loc în administrația locală după ce un alt medic și-a dat demisia. Social-democratul Tiberiu Tătaru a renunțat la funcție după ce a fost numit manager interimar la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. Medicul Gheorghe Udrescu a făcut parte din Consiliul Local Târgu-Jiu și în perioada 2016-2020. Acum, Judecătoria Târgu-Jiu i-a validat un nou mandat.

Comment here