Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: E oficial: Alegeri în PNL Gorj! Alegerile în filiala Gorj a PNL vor avea loc pe 23 octombrie, a decis, vineri seara, Biroul Politic Județean al organizației. Ședința a fost convocată de membrii BPJ, dar președintele interimar Gigel Știrbu nu a participat. După acest vot, pe 23 octombrie, la Cinematograful Sergiu Nicolaescu vor avea loc alegerile. Decizia a venit ca urmare a unei hotărâri dată de conducerea centrală care a stabilit 60 de zile pentru organizarea alegerilor pentru funcția de președinte.Organizația județeană a pus în aplicare acea decizie, însă planul lui Știrbu era dizolvarea actualului BPJ și revenirea în partid a senatorului Ion Iordache împreună cu o altă listă de BPJ. Mai departe, acest nou BPJ urma să organizeze alegeri pe care Iordache să le câștige.Ședința a întrunit prezența necesară, însă de câteva zile membrii organismului de conducere au fost supuși unor presiuni pentru a nu participa la BPJ. Nu a rămas membru care să nu fie sunat sau abordat pe acest subiect. De presiuni nu au scăpat nici cei din CE Oltenia, care ar fi fost chemați pentru a li se transmite mesajul de a nu participa la ședința PNL. Deputatul Dan Vîlceanu, demis din funcția de președinte, a confirmat decizia BPJ și crede că odată cu alegerile lucrurile se vor limpezi.

Impact în Gorj: Ex-deputat: Dacă Ion Iordache va câștiga alegerile în PNL 6 primari vor pleca la PSD. Un fost parlamentar de Gorj spune că un efect al alegerii senatorului în fruntea organizației județene a PNL ar urma să fie plecarea unora dintre membri. Vasile Popeangă, fost deputat de Gorj, a declarat, la o televiziune locală, că cel puțin șase primari vor pleca din partid, în cazul în care Ion Iordache va ajunge șeful PNL. În opinia lui Vasile Popeangă, destinația edililor ar urma să fie PSD. „Va fi un efect al alegerii lui Ion Iordache la conducerea PNL Gorj. Sunt 6 primari care au o altă viziune și care vor pleca la PSD. Poate și la AUR. Nu vor mai rămâne să tragă la aceeași căruță”, a declarat Vasile Popeangă.

Sabotorii: Giorgi: Se scrie negru pe alb că Daniel Burlan a prejudiciat compania cu miliarde lei vechi. Fostul supraveghetor din Complexul Energetic Oltenia, Gabriel Giorgi, continuă să atace managerul companiei, pe care îl acuză că închide ochii la furturi. După ce a scris despre furtul de role, despre consumuri fictive de motorină și despre presupuse șpăgi la angajare, Giorgi revine cu o nouă postare pe Facebook, în care se întreabă dacă achizițiile de piese noi nu ascund de fapt ceva foarte grav. Mai exact, dacă este vorba de piese vechi scoase din cariere, cărora li se aplică o “spoială” și sunt vândute apoi ca și cum ar fi noi. Postarea conține și un post-scriptum din care înțelegem că urmează și alte dezvăluri. “PS. Încă nu am ajuns la raporturile Curții de Conturi și ANAF-ului unde se scrie negru pe alb că Daniel Burlan a prejudiciat compania cu miliarde lei vechi!!!”, a scris Giorgi.Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, încă nu a reacționat la aceste atacuri.

Gorjonline: Complexul Energetic Oltenia (CEO) a început demersurile pentru construcția primului grup energetic pe gaze de 475MW la termocentrala Turceni. CEO a depus documentația necesară pentru evaluarea impactului asupra mediului, o etapă obligatorie în vederea obținerii avizelor necesare. Construcția blocului energetic pe gaze face parte din Programul de Restructurare, pentru care s-a aprobat un ajutor financiar, până în anul 2026, când vor mai rămâne în funcțiune doar două grupuri energetice pe cărbune, la Turceni și Rovinari, în vederea reducerii poluării. Compania are în plan realizarea a 8 parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 725 MW și a două centrale pe gaz, în ciclu combinat de 1325 MW, la Ișalnița și Turceni. Doar 3 grupuri, însumând 1000 MW, vor fi menținute ca rezervă strategică până în 2030. Se va putea produce energie pe bază de cărbune doar în caz de nevoie.

Comment here