Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Procesul lui Darius Vâlcov, de la Tribunalul Gorj, aproape de final. Procesul de la Tribunalul Gorj, în care fostul consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, este acuzat de instigare la dare și luare de mită, se apropie de final. Potrivit avocatei sale, Mihaela Greblă, clientul nu a venit, marți, la Târgu-Jiu, urmând ca peste două săptămâni să fie audiați martorii propuşi în apărarea fostului ministru al Finanțelor. După această înfățișare ar mai urma un singur termen, în care Darius Vâlcov ar putea fi interogat de judecători. Cauza a ajuns de la Tribunalul Olt la Târgu-Jiu, după ce Curtea de Apel Craiova a hotărât strămutarea dosarului. Fostul primar al municipiului Slatina a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, de instigare la dare și luare de mită, suspiciunea fiind că ar fi iniţiat constituirea a trei societăţi care ,,acţionau ca un tot unitar”.

Viceprimarul Stoenescu, candidatul PSD la Bustuchin: „Mă bucură susținerea partidului”. Conducerea PSD Gorj l-a desemnat candidat pentru funcția de primar al comunei Bustuchin pe Gheorghe Stoenescu, actualul viceprimar și președinte al PSD Bustuchin. „Le mulțumesc colegilor mei din partid. Mă bucură susținerea celui mai mare partid din România”, a declarat Stoenescu. În același timp, PSD a anunțat că nu au existat discuții sau negocieri cu primarul Ion Ciocea, cu privire la o nouă candidatură din partea partidului.

Pandurul: Medicii nu își explică decesul directorului de la CJAS Gorj. Decesul unuia dintre directorii Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, pe patul de spital, a șocat lumea medicală și nu numai. Valeriu Buju Cojocaru avea doar 41 de ani și se internase luni la spitalul din Bumbești Jiu, pentru o intervenție care nu ar fi trebuit să ridice probleme. Mai exact, o intervenție laparascopică de colecist. Cu toate acestea, marți, la câteva minute după ce a fost intubat, dar înainte de a fi operat, a intrat în stop cardio-respirator și în scurt timp a decedat.

Lider sindical: De luni până joi suntem la București. Liderii sindicatelor din Federația Națională Mine Energie s-au întâlnit marți la Târgu Jiu, pentru a stabili formele de luptă sindicală la care vor recurge în următoarea perioadă. Două sunt principalele solicitări: ca reducerea vârstei de pensionare pentru cei care lucrează în condiții deosebite să fie adoptată în acest an, iar schema de sprijin pentru CE Oltenia, în vederea achiziționării certificatelor pentru emisii de gaze cu efect de seră, să fie aprobată cât mai repede. Ion Popescu, președintele Sindicatului “Renașterea”, a spus care sunt primele decizii luate. “Noi, toți liderii sindicatelor din FNME, vom fi săptămâna viitoare de luni până joi la București, pentru a pune presiune și la guvern, și la parlament, în vederea rezolvării celor două doleanțe”, a spus Popescu.

Gorj Domino: Boza: România poate solicita 20 de miliarde de euro să investim în zonele monocolore din Gorj şi Valea Jiului, astfel încât în 15-20 de ani să nu mai existe exploatări de cărbune. Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, a susținut, într-un interviu pentru AGERPRES, că România trebuie să facă o evaluare a costurilor cu înlocuirea cărbunelui pentru producerea energiei şi pentru reconversia industrială şi profesională în Gorj şi Valea Jiului şi să solicite la Bruxelles fonduri europene pentru a realiza această tranziţie, în contextul în care Germania şi Polonia au cerut câte 40 de miliarde de euro în acest sens. Boza se află, în aceste zile, la Varșovia la „Summit-ul Energetic 2019 – Condițiile pentru tranziția energetică durabilă”.

Impact în Gorj: Profesorul care și-a ascuns trecutul infracțional, pus pe liber. Elvis Trușcă nu va mai preda la Liceul Tehnologic Țicleni. Decizia a fost luată de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, după ce directorul unității de învățământ a fost chemat să dea explicații cu privire la modul în care și-a angajat verișorul cu un trecut infracțional pentru a preda Educația fizică și Instruirea Practică. Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a declarat că Trușcă nu fusese angajat prin concurs. Trușcă a recunoscut că în tinerețea sa a fost condamnat pentru sechestrare de persoane, victima fiind violată apoi de către alte persoane. De asemenea, în urmă cu aproximativ zece ani a fost implicat într-un furt în Italia.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here