Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Iordache: Trufelea trebuie să fie în conducerea CE Oltenia. Senatorul Ion Iordache, vehiculat pentru preluarea funcției de președinte al PNL Gorj, ar face cel puțin o schimbare în conducerea CE Oltenia. Întrebat, într-o emisiune, dacă l-ar susține pe Cosmin Trufelea, director de carieră, într-o funcție în Directoratul CE Oltenia, Iordache a răspuns că Trufelea este un om pe care l-ar recomanda. ”Cosmin Trufelea este un om care a lucrat dintotdeauna acolo, îl cunosc, este un profesionist și este unul dintre oamenii care trebuie să fie în conducerea CE Oltenia. Dacă va fi cazul, eu l-aș recomanda pe domnul Trufelea. Eu nu voi face propuneri pe criterii de prietenie”, a spus Iordache.

Sabotorii: Cum să închizi cariere și să cumperi cărbune de la privați? Carierele Peșteana, Lupoaia și Husnicioara ale Complexului Energetic Oltenia erau programate pentru închidere la finalul acestui an, dar compania a cerut acceptul Comisiei Europene pentru o amânare de șase luni. În paralel, CE Oltenia a demarat proceduri pentru a cumpăra cărbune de la carierele private, pentru a face față cererii de energie. Mai mare rușinea pentru o companie care are cele mai mari exploatări de lignit din regiune să cumpere cărbune de la microcariere care teoretic nici nu pot exploata, ci doar explora zona, că pentru asta au licență. Firmele interesate să vândă cărbune către CEO au avut termen 16 septembrie să depună oferte, dar compania nu a anunțat dacă a desemnat un câștigător.

Gorjeanul: Senatorul Ion Iordache: Sunt un susținător al protestatarilor CEO, cred că Legea 197 se va aplica până la urmă. Senatorul de Gorj, Ion Iordache, cel care foarte probabil va deveni președintele PNL Gorj, a declarat, joi, că susține angajații CEO care protestează de peste un an de zile pentru aplicarea Legii 197 în totalitate. ”Discutăm de un an de zile despre această lege. Între timp, au apărut judecătorești diferite, dar toată lumea aștepta o clarificare. Casele de pensii au spus, printre altele, că nu le-a funcționat softul… Tot justiția va clarifica lucrurile, în opinia mea. Eu cred că Legea 197 va fi aplicată până la urmă, iar eu sunt un susținător al oamenilor care protestează pentru acest lucru și am spus-o încă de la început”, a spus Iordache.

Gorjonline: Un nou depozit de deșeuri în Bârsești. Noul depozit, pe care Primăria Târgu-Jiu vrea să-l amenajeze se va întinde pe o suprafață de peste 13.000 metri pătrați și aici se vor putea depune alte deșeuri în afară de cele menajere, inclusiv cadavre de animale sau deșeuri periculoase. Localnicii din Bârsești, dar și din alte zone se plâng de mirosul insuportabil de la groapa de gunoi. „Am depus documentația pentru obținerea finanțării prin PNRR a unui centru de colectare prin aport voluntar. Intenționăm, astfel, să reducem depozitările ilegale de deșeuri (de la electrice și electrocasnice, până la cadavre de animale sau deșeuri periculoase) și să îmbunătățim rata de colectare selectivă a deșeurilor provenite din gospodării, reducând, totodată, impactul negativ asupra mediului. Terenul intravilan pe care se va amenaja aparține domeniului public și este situat în cartierul Bârsești, pe o suprafață de 13.822 mp. Este un proiect cu o valoare maximă eligibilă de 3.830.914,00 lei, finanțat prin PNRR“, a transmis primarul municipiului, Marcel Romanescu.

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here